TurkNet'te 2000 ping oluyor

15 yıldır Ttkom kullanırdım. Sırf Technopat hatırına gittim 15 yıllık aboneliğimi iptal ettirip TurkNet'e geçtim geçmez olaydım. Ben böyle bir rezalet görmedim, müşteri temsilcisine filanda ulaşamıyorsunuz.
Konuyu tek bir görsel ile taçlandıracağım, kalkıp bana kimse saçma sapan yok kablon eski yok bilmem ne filan demesin sakın, sakın...

Şimdi usulca görselde ki sol üst köşeye bakınız, bu iyi değerler sabah 3500 üzeriydi 🤣

Muhatap bulabilirsem eğer şu anda aboneliğimin sonlandırılmasını talep edeceğim bu kez üzdün be Technopat.
Merhaba, özel mesaj üzerinden iletişime geçtim.

o zaman Ana dağıtıma kiraya çıkmak lazım
Hayır, daha yakın bir santralden bağlanıyor olmanız lazım. Santral mesafesi çok uzaksa bağlantı kalitesinde düşme yaşanması normal. 300-400 metreye kadar sorunsuz iletim oluyor sonrasında aşırı düşme başlıyor. Yani ilk 300 metrede 100 mbps verilebiliyorsa ilerledikçe hız düşmeye, ping de aşırı olmasa da yükselmeye başlıyor. 2-3km uzaklıktaki bir santrale bağlı olmanız çok olası değil.
Eskiden TurkNet'in online işlemler sitesinde evinizden, bağlı olduğunuz santrale kaç metre olduğu yazıyordu. Şuan yazmıyor ne yazık ki.

İzmirde olmaniza ragmen bu pingi aliyorsaniz bir sorun vardir. Eger altyapinizin sorunsuz olduguna guveniyorsaniz baska iss deneyebilirsiniz.
Hepsini aradığınızda aynı şeyi söylüyorlar alt yapı eksik şudur budur, şimdi mi eksik bundan önce kullandıklarımızda tamam internet hızımız düşüktü buna göre ama bu şekilde de bir ping sorunu yaşamıyorduk. Ne yapalım altyapıyı da mı biz döşüyelim anlıyamadım bu sistemi ben cidden

Hayır, daha yakın bir santralden bağlanıyor olmanız lazım. Santral mesafesi çok uzaksa bağlantı kalitesinde düşme yaşanması normal. 300-400 metreye kadar sorunsuz iletim oluyor sonrasında aşırı düşme başlıyor. Yani ilk 300 metrede 100 mbps verilebiliyorsa ilerledikçe hız düşmeye, ping de aşırı olmasa da yükselmeye başlıyor. 2-3km uzaklıktaki bir santrale bağlı olmanız çok olası değil.
Eskiden TurkNet'in online işlemler sitesinde evinizden, bağlı olduğunuz santrale kaç metre olduğu yazıyordu. Şuan yazmıyor ne yazık ki.
Santral demedi zaten.

Santral demedi zaten.
2-3 km ötedeki bir "ana şebekeden" bağlandığını düşünüyor. Bende diyorum ki hayır, daha yakın bir "şebekeden" bağlanıyorsundur. 2-3 km uzak diyorum. Öyle olsa hızın çok düşük olur diyorum. Margin değerleri de aşırı düşük olur, sinyal kalitesi ve yüksekliği de. Anlamak çok zor değil dediklerimi.

2-3 km ötedeki bir "ana şebekeden" bağlandığını düşünüyor. Bende diyorum ki hayır, daha yakın bir "şebekeden" bağlanıyorsundur. 2-3 km uzak diyorum. Öyle olsa hızın çok düşük olur diyorum. Margin değerleri de aşırı düşük olur, sinyal kalitesi ve yüksekliği de. Anlamak çok zor değil dediklerimi.
Bahsettigi ana sebeke izmirdeki pop noktasi olabilir. Zaten 3km mesafeden saha dolabi mesafesi olmaz. Ana sebekeden daha yakin yerlerde illaki saha dolabi vardir.

Şefler polemiğe gerek yok.Ben gidip bunu ölçmedim metreyle elimde.. 100mbit bağlantım 65 mbit olarak elime ulaşıyor, hesap edebiliyorsanız bunun üstünden hesaplayın işte ki gerek yok Ayşegül hanım ilgileniyor şu an sorun ile
Bahsettigi ana sebeke izmirdeki pop noktasi olabilir. Zaten 3km mesafeden saha dolabi mesafesi olmaz. Ana sebekeden daha yakin yerlerde illaki saha dolabi vardir.
Bahsettiğim kocaman ttkom binası yanında santraller filan var böyle :) nerden biliyim ben hangi sokaktan bana internet gönderiliyor :)
Şu anki değerler..
Az daha yazışırsanız evi sattırcaksınız bana :)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-04-28 at 12.10.58.jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-28 at 12.10.58.jpeg
    137,3 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Oyun sıkıntılı, ama ben hiç sorun yaşamıyorum. Çünkü oynamayı bıraktım.
Anlam veremiyorum bende şefim, kısmende olsa problem çözüldü gibi ama halen yüksek seyrediyor değerler. Normal günlerde 45 ms'in üstüne çıkmazdı pingim. Çözülmez bir yola girersek ona göre artık bizde oyunu mu bırakırız yoksa başka internet sağlayıcı mı bakarız rotamızı oluşturacağız bakalım
1651141691792.png

Anlam veremiyorum bende şefim, kısmende olsa problem çözüldü gibi ama halen yüksek seyrediyor değerler. Normal günlerde 45 ms'in üstüne çıkmazdı pingim. Çözülmez bir yola girersek ona göre artık bizde oyunu mu bırakırız yoksa başka internet sağlayıcı mı bakarız rotamızı oluşturacağız bakalım
1651141691792.png
kafayı yersin düşeceğine çıkıyor Ayşegül hanımda yalan oldu :)
1651141691792.png

başlığın 6000 olarak düzenlenmesini rica ediyorum 😅
Az önce ttkom saha ekibinden bir arkadaş benimle telefondan iletişime geçti ve ping sorununun bölgemizde ki altyapının bu hızı desteklemediğinden kaynaklandığını söyledi. Alt yapının bu bölgede max 51 mbiti desteklediğini daha üst hızlarda ping , kopma vs sorunlarının yaşandığını ve sorunu çözmek içinde TurkNet'i arayıp bağlantımın 51mbite sabitlenmesini istediğimi belirtmemi söyledi.
100 mbit parası ödeyip bağlantıyı 50mbit ile sınırlamak adil ve etik bir ticaret değil. Sanırım ex aşkıma geri dönüş yapacağım
Az kaldı arkadaşlar yakında her hane kendi uydusunu kendisi fırlatsın uzaya derlerse şaşırmam, bunların aldığı paranın hakkını vereceği yok anlaşıldı.
1651141691792.png

başlığın 6000 olarak düzenlenmesini rica ediyorum 😅
Az önce ttkom saha ekibinden bir arkadaş benimle telefondan iletişime geçti ve ping sorununun bölgemizde ki altyapının bu hızı desteklemediğinden kaynaklandığını söyledi. Alt yapının bu bölgede max 51 mbiti desteklediğini daha üst hızlarda ping , kopma vs sorunlarının yaşandığını ve sorunu çözmek içinde TurkNet'i arayıp bağlantımın 51mbite sabitlenmesini istediğimi belirtmemi söyledi.
100 mbit parası ödeyip bağlantıyı 50mbit ile sınırlamak adil ve etik bir ticaret değil. Sanırım ex aşkıma geri dönüş yapacağım
Az kaldı arkadaşlar yakında her hane kendi uydusunu kendisi fırlatsın uzaya derlerse şaşırmam, bunların aldığı paranın hakkını vereceği yok anlaşıldı.
Al birisini vur ötekisine..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı