TurkNet'te fiber var mı?

@Kaspersky Kullanıcısı hocam, Türk Telekom ve Super Online nasıl yüksek hız verebiliyor. Ülkenin kralı TurkNet mi? Başka hiçbir firma bu hızı veremiyor mu?
 
@Kaspersky Kullanıcısı hocam, Türk Telekom ve SuperOnline nasıl yüksek hız verebiliyor. Ülkenin kralı TurkNet mi?
Bu kısmı anlayamadım. Detaylandırabilir misiniz sorunuzu? :)
 
Hocam, anlattığına göre TurkNet Gigabit internet verebiliyor. Peki, başka firmalar da verebilir mi? Sadece TurkNet'te mi bu destek var?
 
Hocam, anlattığına göre TurkNet Gigabit internet verebiliyor. Peki, başka firmalar da verebilir mi? Sadece TurkNet'te mi bu destek var?
Verebilir, mümkün. FTTH GPON daireye kadar fiber olan dairelere isteseler verebilirler. Hatta ulaşılabileceğimiz fiyatlardan daireye kadar fiber olan yerlere simetrik 1 GBPS bile verebilirler. İstesinler yeter. Hatta bildiğim kadarıyla teknik olarak o GPON fiber kablolardan saniyede 50 Gigabit geçebiliyor diye biliyorum. Active optik fiber kablolardan ise yanlış bilmiyorsam saniyede 150 Gigabit geçebiliyor. Ayrıca, active optik fiber kablolardan (GPON değil, GPON pasif fiber kablodur) ne kadar hız verilirse Speedtest'ten o kadar hız alınır (yani kayıp veri olmaz) diye duymuştum.
 
Verebilir, mümkün. FTTH GPON daireye kadar fiber olan dairelere isteseler verebilirler. Hatta ulaşılabileceğimiz fiyatlardan daireye kadar fiber olan yerlere simetrik 1 Gbps bile verebilirler. İstesinler yeter. Hatta bildiğim kadarıyla teknik olarak o GPON fiber kablolardan saniyede 50 gigabit geçebiliyor diye biliyorum. Active optik fiber kablolardan ise yanlış bilmiyorsam saniyede 150 gigabit geçebiliyor. Ayrıca, active optik fiber kablolardan (GPON değil, GPON pasif fiber kablodur) ne kadar hız verilirse Speedtest'ten o kadar hız alınır (yani kayıp veri olmaz) diye duymuştum.

Hocam GPON nasıl yaptırılır maaliyeti var mıdır?
Tracert yapmak bundan önemli. TurkNet, kendi döşediği altyapıyı doğrudan kendisi kontrol edip (isteyene) ayda 270 TL'ye 1 Gbps download sağlıyor. Altyapı döşeyen firmalar bir ara sadece kendi fiber altyapısından hizmet veriyordu. Şu anda Türk Telekom FTTH altyapıdan; Türk Telekom, Millenicom, NetSpeed, fixnet, comnet kullanılabiliyor diye biliyorum. Öte yandan Türk Telekom (FTTH - FTTB) altyapı ile bunlara ek olarak gibirnet, oris, Vodafone Fibermaxx'in hizmet verdiği söylenmiş. Ama VAE olduğu için kontrol Türk Telekom'da. 100 Mbps download 8 Mbps Upload'dan fazlasını alamıyorsunuz Türk Telekom fiber altyapı ile.

Ben sorgulayınca da tebrikler aktif altyapımızdasınız diyor ama mahallemde herhangi bir firma fiber hizmeti sunmuyor. Altyapı 1990 yılındaki PTT dönemindeki ev telefonu kablolarından ibaret ama bana 100 Mbps'e kadar download, 100 Mbps'e kadar upload tanımlayacağını ve 75 alabileceğimi vaadediyor ama herhangi bir firma konutlara fiber altyapı sunmuş değil.
İlçemin; ev telefonu santrali, ınternet santrali, TT mobil santrali bizim binanın karşısında olması nedeniyle mi (Extranet hariç) tüm sorgu sitelerinden 75- 76 çıkıyor bilmem.
İlçemde Vodafone Net'in kendine ait bir altyapısı yok. TurkNet tarafından döşenmiş bir altyapı yok. Turkcell'in döşediği evde ınternet altyapısı yok. Türksat'ın ilimin tamamında altyapısı yok. Millenicom'un döşediği bir altyapı yok. Diğer firmaların Türkiye'de zaten bir yere altyapı döşediğini görmedim.

@NoiceRUSS
Bazı üyeler yanlış bilgilendirme yapmış. Aktif altyapımızdasınız diyorsa, aktif altyapı dediği şey Yapa'dır. Yani eve gelen altyapı aynı bakır altyapı. Her zamanki Telekom'dan hizmet aldığınız standart altyapı. Büyük ihtimalle altyapınız VDSL2 destekliyor. Yapa altyapıya geçirilme işlemini şu şekilde gerçekleştirirler: Sizin hizmet almış olduğunuz porttan hattınızı çıkarırlar. TurkNet'in kendisine ait porta bağlarlar. Hattıız, tesisatınız falan kaldırırsa kullanabilirsiniz.
Mesela bizim burada devreye alındığında duyurusu yapılmadığı için VDSL2'yi çoğu ev ınterneti kullanıcısının bizim burada kullanmadığını düşünürsem, eğer santralde gerçekten varsa TurkNet'in kendi Dslam'ı boş boş çalışıyor bile olabilir.
Gerçi hak veriyorum. Bizim ilçede yeni model saha dolabı yok. Saha dolaplarının tamamı taş devrinden kalma. Saha dolabı ve direk ile hizmet alanlar, isteseler bile nasıl kullanacaklar ki VDSL2'yi?

Hocam bizim mahalleye Türk Telekom fiber kutusu döşedi beyaz dimdik bişe şimdi ben o kutu üzerinden TurkNet fiber kullanabilir miyim yoksa Türk Telekom fibermi kullanayım hangisi daha iyi olur.
 
Son düzenleme:
Hocam GPON nasıl yaptırılır maaliyeti var mıdır?


Hocam bizim mahalleye Türk Telekom fiber kutusu döşedi beyaz dimdik bişe şimdi ben o kutu üzerinden TurkNet fiber kullanabilir miyim yoksa Türk Telekom fibermi kullanayım hangisi daha iyi olur.
Son anlaşmalarla beraber TurkNet, artık TT altyapısı üzerinden de fiber hizmeti veriyor ancak GigaFiber mi tam emin değilim. Eğer Fİber altyapı kurulduysa hali hazırda yani çalışmalar tamamlandıysa, TurkNet altyapı sorgulama sisteminden bakabilirsin zaten senin önüne direkt çıkartır.
 
Son anlaşmalarla beraber TurkNet, artık TT altyapısı üzerinden de fiber hizmeti veriyor ancak gigafiber mi tam emin değilim. Eğer fiber altyapı kurulduysa halihazırda yani çalışmalar tamamlandıysa, TurkNet altyapı sorgulama sisteminden bakabilirsin zaten senin önüne direkt çıkartır.

Hali hazırda kuruldu ve TurkNet'te baktığımda söyle bir görüntü ile karşılaşıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    114,9 KB · Görüntüleme: 35
Hali hazırda kuruldu ve TurkNet'te baktığımda söyle bir görüntü ile karşılaşıyorum.
Bunda galiba TT'nin Fiber altyapısında olduğundan mütevellit sadece 100 Mbps ile sınırlandırılıyor ancak upload konusunda da sınır 100. Yani kısaca 100/100 simetrik alırsınız gibime geliyor tabii ki emin değilim ancak tahminlerim bu yönde. Benim son okuduklarıma göre de TT Fiber'ini kullanan ISS'ler maksimum 100 ile sınırlandırılıyordu her türlü ama dediğim gibi kesinlikle emin değilim. Yine bildiğim kadarıyla da GigaFiber TurkNet'in özel fiber altyapısı zaten biliyorsunuz, maksimum 1 Gpbs indirme ve 150 Mbps yükleme hızlarına ulaşabiliyorsunuz. Yalnız bu altyapının YAPA olma ihtimali de var açıkçası hiç emin değilim şuan. VAE'de zaten 100 upload mümkünatı yok veremez TurkNet o yüzden bu ya büyük olasılıkla YAPA ya da TT Fiber.
 
Bunda galiba TT'nin fiber altyapısında olduğundan mütevellit sadece 100 Mbps ile sınırlandırılıyor ancak upload konusunda da sınır 100. yani kısaca 100/100 simetrik alırsınız gibime geliyor tabii ki emin değilim ancak tahminlerim bu yönde. Benim son okuduklarıma göre de TT Fiber'ini kullanan ISS'ler maksimum 100 ile sınırlandırılıyordu her türlü ama dediğim gibi kesinlikle emin değilim. Yine bildiğim kadarıyla da gigafiber TurkNet'in özel fiber altyapısı zaten biliyorsunuz, maksimum 1 gpbs indirme ve 150 Mbps yükleme hızlarına ulaşabiliyorsunuz. Yalnız bu altyapının yapa olma ihtimali de var açıkçası hiç emin değilim şu an. VAE'de zaten 100 upload mümkünatı yok veremez TurkNet o yüzden bu ya büyük olasılıkla yapa ya da TT fiber.

Teşekkür ederim inşallah simetrik 100/100 alırım o bana yeter.
 
Teşekkür ederim inşallah simetrik 100/100 alırım o bana yeter.
Hocam YAPA imiş bu arada bu, haberiniz olsun. Yani tebrikler, TurkNet'in aktif altyapısında bulunmaktasınız. Yalnız YAPA, VAE kadar kaliteli bir altyapı değil açıkçası. VAE diye tabir ettiğimiz altyapı bildiğiniz üzre TT altyapısı ve 500 metre'ye kadar 50 hatta 100 Mbps hızları bile kopma yapmadan verebiliyor. Yalnız YAPA Altyapısında mesafe 300 metre üstünde olduğunda hızınız çok düşüyor açıkçası. Eğer saha dolabına yakınsanız, iyi bir hız alırsınız. Ancak 300-400 metreden uzaksanız, VAE daha tatmin edici olacaktır. Aktif Altyapı ne demektir? | TurkNet SSS
 

Yeni konular

Geri
Yukarı