TurkNet'te internet hızı 50 Mbps'den 17 Mbps'e düştü

Daha fazla  
Merhaba, ben yaklaşık 1-1, 5 sene önce Superbox'tan TurkNet'e geçiş yaptım ve TurkNet'in 50 Mbps paketini kullanmaya başladım ve Wi-Fi'de olmama rağmen 46-47 Mbps hızı çok rahat alıyordum, 12 Kasım 2021 tarihinde internetim 1 haftalığına gitti ve TurkNet'e destek kaydı oluşturdum onlar bana altyapıda tamir olduğunu söylediler birkaç güne geleceğini söylediler. İnternetim 2-3 güne geldi ve Türk Telekom beni aradı ve internet altyapımın 50 Mbps kaldıramadığını hızı 35 Mbps'e düşürmemi söylediler ve internet sürekli kopuyordu hatta forumda konu başlığı da açmıştım yapıbileceğim bir şey olmadığı için internetimi 35 Mbps'e düşürdüler fakat ertesi gün xDSL istatistiklerine baktığımda hızım 7 Mbps gözüküyordu. TurkNet'e bildirdim yapabilecek bir şey olmadığını söylediler ama birkaç destek kaydı oluşturduktan sonra bir Türk Telekom çalışanı kabloları kontrol etmek için geldi ama bize binanın içindeki kutudan dolayı olmadığını bizim interneti karşı binadaki kutudan kablo ile aldığımızı ve bu durumun düzelmeyeceğini söyledi. Ama en azından internet bir şekilde düzelmiş ve 28-30 Mbps alıyordum, 6-7 ay sonra yine internetim kopuyordu ve internetim yine 5-6 Mbps'e düşmüştü TurkNet'e destek kaydı oluşturdum bana internetin hızının ana hattan mesafesine bağlı olduğunu söyledi ve geçiştirdi ama ben 2 gün art arda destek isteyince dün sabah Türk Telekom çalışanı geldi ve bina dışında ve içindeki kutuyu kontrol etti. Ve bize internet hızının 35'i kaldırmadığı maksimum 16 Mbps alabileceğimi söyledi ve internet hızımı düşürmemi söyledi, xDSL istatistiklerimi aşağıya bırakıyorum ISS'mi değiştirsem çözüm olur mu? Benim gibi bu konu da sorun yaşayan varsa yardım ederse çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220728-045805_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20220728-045805_Samsung Notes.jpg
    85,4 KB · Görüntüleme: 55
  • Screenshot_20220728-045905_Chrome.jpg
    Screenshot_20220728-045905_Chrome.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 57
  • Screenshot_20220728-050726_Chrome.jpg
    Screenshot_20220728-050726_Chrome.jpg
    59,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam TurkNet aboneliğinizi iptal edin isterseniz, objektif olayım TurkNet 14-15Mbps için 170₺ alacak yani aşırı derecede pahalı. Ben kendim GigaFiber kullanıyorum memnunum ama sizin yerinizde olsam aboneliğimi iptal ederdim.

Hocam TurkNet aboneliğinizi iptal edin isterseniz, objektif olayım TurkNet 14-15Mbps için 170₺ alacak yani aşırı derecede pahalı. Ben kendim GigaFiber kullanıyorum memnunum ama sizin yerinizde olsam aboneliğimi iptal ederdim.

Hocam memnun musunuz kopmalar vs yasanıyor mu acaba ben de GigaFiber'e gecmeyi düşünüyorum şu an Türk telekomdayım ama kararsızım.

Türk Telekom, Netspeed, Millenicom. Daha doğrusu herhangi bir ISS değiştirdiğimde hızım da bir fark olur mu?
Merhaba, biz altyapınızın destekledği maksimum hızı size sunmaktayız. Eğer altyapınız dışında bölgenizde uygun port varsa en yüksek hızı alabilirsiniz. Kendi altyapımız dışınd yerleşik operatör altyapısına müdahalede bulunamıyoruz.

Merhaba, biz altyapınızın destekledği maksimum hızı size sunmaktayız. Eğer altyapınız dışında bölgenizde uygun port varsa en yüksek hızı alabilirsiniz. Kendi altyapımız dışınd yerleşik operatör altyapısına müdahalede bulunamıyoruz.

Tamamdır teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı