TurkNet'ten 3 Gün Sonra Ayrılmak

Ttnet öneririm. 50 Mbps’e yakın hızı sabit alıyorum kablolu bağlantı ile. 1080p’de videoları takılmadan ilerletip izleyebiliyorum. LOL’de Discord veya Twitch yayını yaptığımda bile 15 ping sabit. İnternet kesintisi hiç yaşamadım. Ödediğim parayı
tam bilmiyorum ama 100 TL’den daha az.
Edit: Steam indirme 5.6 MB sabit.

Türknet alt yapısı iyi olan konumda iseniz gerçekten çok iyi hizmet veriyor. Ben İstanbul 4.levent'de oturuyorum. 86Mbit indirme, 4Mbit yükleme, 5 ping değeri alıyorum. Saat farketmeksizin hız ve pingim aynı.

Kablonet tavisye ederim. Turknet fiber altyapımız olmasına rağmen şimdiye kadar gördüğüm en kötü hizmeti sundu. Resmen teknik eleman diye bir ayı yolladılar. 2,5 mb maks alıyordum. Upload ise 0,8. Ayrılık süresi de berbat.

İzmir'in merkezi yerinde Konak'ta 22 Ağustos'ta başvuru yaptığım ve aynı gün evrakları imzalayıp kargolattığım, ertesi günde evraklarımın ellerine ulaştığı "3 ile 6 gün içinde internetiniz bağlanacak" diyen TurkNet; Nihayet 18 gün sonra 9 Eylül'de bir kurulum ekibi gönderip interneti bağlattı. Ama nasıl bağlattı? Evimde hazır duran kabloya taktığı RJ11 jakın fotoğrafı aşağıda.

Eki Görüntüle 437725

Aktif altyapıda olduğumdan dolayı "Alabileceğiniz Tahmini Hız: 12 Mbps" ye aldırış etmeden başvurumu yaptım fakat alabildiğim hız Max 15 Mbps. İnterneti tek ben kullanıyorum kablolu olarak. Sayfalar, videolar çok yavaş açılıyor. 720P videoda ileriye/geriye sardığımda en az 3-4 saniye bekletiyor. DNS falan bir işe yaramıyor.

Bu yüzden 3. günde interneti iptal ettirmek ya da başka bir sağlayıcıya geçmek istiyorum. Bu durumda hiçbir ücret ödemeden ayrılmak için ne yapmalıyım?

Zorla modem vermeyen, modem ücreti almayan Fiber altyapısı sunan servis sağlayıcı arıyorum. Tavsiyeniz neler?
Ben türknet kullanıyorum gayet hızlı fiyatına göre 100 mbps ye kadar hız alıyorum steamden oyun indirirken saniyede 10 megabayt iniyor gayet hızlı memnunum turkcelle geçmeni önermem interneti yavaş hemde çok pahalı arkadaşım kablonet kullanıyor memnun olduğunu söylüyor bilemiyorum

Şu son haliyle ya Kablonet ya da Türk Telekom kullanmanı tavsiye ederim. Belki fiyatları ufak yüksek olabilir ama altyapın varsa 0.1 MBPS hız kaybetmiyorsun.
Not: Denediğim firmalar Vodafone, Superonline, Kablonet ve NetSpeed. Şu an TT kullanıyorum hepsinden daha iyi. Kablonet aslında iyiydi ama TT daha ucuz bi' teklifle geldi, reddedemedim ;):).

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun, bende TÜRKNET kullanıyorum. Bahsettiğin gibi ilk bağlantı sürecinde bende sıkıntı yaşadım. Yaklaşık 1 ay kadar beklemek durumunda kaldım süreci TTNET ekibine attılar onlar inkar etti vs. vs. Sonradan olayı Türk Telekom ekibinde tanıdık ile çözdüm. Sorun onlardan kaynaklanmış. Türk Telekom altyapısında benim alt komşu 3.5 Mb hız alıyor, ben 14Mb hız alıyorum. Herhangi bir arıza olmaması için dua ediyorum 😂. Velhasıl kelam sorununu çözdükten sonra rahat bir kullanım var , ancak süreç insani yoruyor. Benim yeğenim mileni kullanıyor, gayet memnun bu arada.

Yanıtları okuyamadım yazan olduysa şimdiden kusura bakmasın türknet taahütsüz İnternet veriyor istediğin zaman iptal edebilirsin. Hiç bir iptal ücreti ödemene gerek yok üstelik ilk ay içerisinde iptal ettiğin için dediklerine göre kurulum ücreti ve varsa diğer ücretleri de iade ediyorlar

Mart ayinda TurkNet'e basvurumu yaptim gercektem basvuru baglanma isi tam 28 gun surdu ama VodafoneNet, TTNet kullandigim ayni binada diger firmalar 16mbps varan diyip 10-11 mbps veriyordu TurkNet 20mbps baglanti verip 19mbps net aliyordum evlendigim icin evi degistirdim ve suan mum ile ariyorum TurkNet'i.

Alt yapıdan alt yapıya değişiyor Türknet' in hizmeti. Memnun olmayan zaten iptal etsin, iptal etsin ki Türknet daha iyi hizmetler çıkarabilsin diye düşünüyorum.

Verdikleri hız altyapıyla alakalı. Yani bir nevi Türk Telekom ile ilgili. Altyapı sorgulamada da genelde 2-3 mbps az gösterir vaat ettikleri hızı kesin olarak verebilmek için.
Bende Türknet kullanıyorum. Türk Telekom'un başıma sardığı altyapı sorunları dışında hiçbir sorun yaşamadım bu zamana kadar. Fakat son 1 haftadır dediğiniz problem bende de oluşmaya başladı. Test yapıyorum 20-30 arası çıkıyor. 480p bir şey izliyorum donuyor. Türk Telekom bağlı olduğum -ve neredeyse yıkılmak üzere olan- saha dolabı üzerinde çalışmalar yaptı, 10 metre yan tarafına tip 23 saha dolabı koydular. O zamandan sonra dediğiniz problem oluşmaya başladı. Yine altyapı kaynaklı sorun oldugunu düşünüyorum Türknet ile iletişim halindeyim umarım çözerim.
İptal işleminiz için ise destek kaydı oluşturun onlar halleder. Hattı bağlattıktan sonra 30 gün içerisinde para iadesi alarak iptal ettirebiliyorsunuz. Destek kaydı ile bunu belirtin size faxlamanız gereken belgeyi söylerler hallolur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı