TurkTelekom Güvenli İnternet Netflix'i kısıtlıyor

Makaleler
1
Yer
Mersin
Daha fazla  
Merhabalar, size yaşadığım bir sorunu anlatacağım. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için belki yardımcı olur diye açıyorum konuyu.
Evde küçük çocuk olduğundan dolayı turktelekom önerileri ile 1 yıldır Güvenli İnternet kullanıyorduk.
Bundan 6-7 ay önce Netflix kullanabiliyordum, fakat son 1-2 aydır Netflix kullanamaz oldum videolar oynatılamıyordu.
Netflix ile iletişime geçtim ilgilendiler ve sorunu tespit ettik, mobil ağdan izleyebilmeme rağmen modemden izleyemiyordum. Sorunun İSS de olduğunu söylediler ve bana iki adet aşağıdaki gibi mail attılar.

Merhaba Furkan,
Netflix ile iletişim kurduğunuz için teşekkür ederiz.
İzlemeye devam etmek için, yardım almak üzere internet servis sağlayıcınızla (İSS) görüşmeniz gerekir. Destek ekibi; yavaş yükleme, sık sık yeniden ara belleğe alma, düşük video kalitesi ve ağ bağlantısı sorunları nedeniyle Netflix ile oluşan diğer sorunlar için yardım edebilir.
İSS'niz ile görüşmeden önce:

[TD valign="top"]
•​
İSS'niz ile görüşürken:

[TD valign="top"]
•​

[TD valign="top"]
•​

[TD valign="top"]
•​

[TD valign="top"]
•​
Ülkenizde hangi İSS'nin Netflix'e en güçlü ortalama bağlantıyı sağladığını öğrenmek için Netflix İSS Hız Dizini sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Olabilecek diğer sorunlarınızla ilgili yardım, Yardım Merkezimizde bulunabilir.
İnternet bağlantı hızınızı test etmeniz ve internet bağlantı hızı tavsiyelerimizle ve İSS'nizden almayı beklediğiniz hızlarla karşılaştırmanız yararlı olabilir.
  • Sonuçları Netflix için doğru olmayabileceğinden, ticari bir hız testi sitesi kullanmanızı ÖNERMİYORUZ. Bunun yerine Netflix uygulamasındaki bağlantı hızı testini kullanın veya web tarayıcınızdan fast.com adresini ziyaret edin.
  • Unutmayın, hız testi bir sorunu ortaya çıkarmayabilir. Ağ bağlantınızdaki sorunların aralıklı olması, bağlantının hem güçlü hem de zayıf olduğu dönemlerin olması yaygın bir durumdur. Bu zayıf dönemler Netflix gibi hizmetler için sorun oluşturabilir.
[/TD]
Yaşadığınız sorunun yalnızca tek bir cihazda mı, yoksa evinizdeki tüm cihazlarda mı olduğunu bildirin.
  • Yalnızca bir cihaz çalışmıyorsa, internet servis sağlayıcınız kablosuz sinyal gücünü artırmanıza veya kablolu bir bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.
  • Sorun birden fazla cihazda oluyorsa, evinize gelen bant genişliği düşük olabilir veya kablosuz yönlendiricinizde bir sorun olabilir.
[/TD]
İSS'niz bağlantı hızınızı test ederse:
  • Sadece modeminizin değil, Netflix izlediğiniz cihaza kadar hızı test ettiklerinden emin olun. İnternet bağlantınız aslında cihazınızdan ev ağınıza, İSS'nize, Netflix'e uzanan ve sonra geri dönen bir dizi bağlantıdır. Cihazınızdan Netflix'e olan bağlantı hızı, yalnızca zincirdeki en yavaş bağlantı kadar hızlı olacaktır.
  • İSS'nin hızınızı yalnızca bir an değil belirli bir süre boyunca test ettiğinden emin olun. Bağlantı gücünüz zamanla dalgalanabilir ve Netflix gibi yayın hizmetleri için sorunlara neden olabilir.
[/TD]
Cihazınızın farklı uygulamalara erişmek için internet üzerinden farklı "yollar" kullandığını unutmayın. Bu nedenle, bir uygulama bağlantı sorunları yaşarken başka bir uygulamanın düzgün çalışması normaldir. İSS'niz bu sorunları bulmaya ve çözmeye yardımcı olabilir.
[/TD]
Telefonu kapatmadan önce, Netflix uygulamasının başladığını, başarılı olarak video oynattığını ve sorununuzun çözüldüğünü teyit etmenizi tavsiye ederiz.
[/TD]

Bunlar çözüm olmadı.

Ardından aklıma güvenli internet vs. dedikleri hizmet aklıma geldi, müşteri hizmetlerini arayıp iptal etmelerini istedim ve iptal ettiklerinde sıkıntısız bir şekilde Netflix'te video oynatabiliyordum.

Güvenli internet adı altında Netflix gibi ve daha birçok platformu engellediklerine inanamıyorum. Bu hizmet yüzünden haftalarca dizi izleyemedim.

Tekrar söylüyorum bu sorunu yaşayan arkadaşlar için belki yardımcı olur diye açıyorum konuyu, zaten BTK yeterince güvenli internet sağlıyor.

1580549352712.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel bir bilgilendirme. Sorun sadece Netflix değil, Wifi bağlı şekilde WhatsApp'dan mesaj ve görüntülü arama bildirimi de gelmiyordu. Güvenli interneti kapatınca sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı