Tutorial izleyerek Unity öğrenilir mi?

Arkadaşlar kendim YouTube'dan tutorial izleyerek birkaç şey yapmaya çalıştım. Arazi oluşturup birkaç ev vs. ekleyip bir karakter ekledim ve onun hareket etmesini sağladım. Tabii biraz YouTube'dan biraz da kendim öğrenmeye çalışıyorum. Ayrıyeten Udemy'den bir kurs aldım Unity'e sifirdan başlayanlar ile ilgili, bu şekilde Unity ve C# ogrenilir mi? Çok temel C# bilgim var bir de.

Yazılım mantığını iyi kavramadan ve ilgili yazılım dilinde (sizin durumunuzda C# oluyor) iyi bir seviyeye gelmeden oyun geliştirme işine girişilmesini önermiyorum.

Bir şeyi öğrenmek istiyorsanız onunla uğraşmanız gerekir. İzlediğiniz eğitim videoları sizi bir yere kadar götürür. Örneğin videodan izleyerek arazi oluşturdunuz ve üzerine yapılar yerleştirdiniz. Ardından kendiniz bir şeyleri merak edip araştırmanız ve denemeniz gerekiyor. Örneğin bu yerleştirilen yapılar nasıl diğer yönlere döndürülür? Arazinin kaplaması nasıl değiştirilir? Arazi nasıl boyanır? Arazi nasıl genişletilir? Nasıl yükseltilip alçaltılır. Bu şekilde kendinizi geliştirmelisiniz. Sadece eğitimlere bağlı kalmak sizi bir yere kadar götürür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı