Tuz yanar mı?

Kül de yanar, su da; buz da. Her seyin yanacagi bir sicaklik var. Dunyadaki kosullarda yanma olayini oksijene baglariz fakat degisken basinc ve isi altinda farkli materyaller de oksijen gibi yanma olayina yol acabilirler.

Belirli bir sicaklik seviyesine gelindiginde maddeler kendiliginden alev alabilir, illaki atesle temas etmelerine gerek yok.

Hatta insan bedeninin bile bu sekilde yanabilecegine dair seyler var, Fringe'de bir Bolu'mde islenmisti bu muhabbet.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Örneğin yemek tuzu (sodyum klorür) ancak çok yüksek derecelerde eriyebilir, ama bu erime sıcaklığını daha düşük sıcaklıklara indirebilmek için içine çok az kalsiyum klorür (CaCl2) ilave edilip tuzun erime derecesi iyice düşürülür, böylece bir bek alevinde metal bir kapta kolayca eriyip sıvı hale getirilir. Daha sonra grafit (kömür) elektrotlarla uygun DC akımla elektroliz edilip katot kısmında sodyum (peynir gibi bıçakla kesilir, su damlamasında kolayca alev alır) ) anotta ise klor (çok zehirli, tahriş edici ve çok aktif, anlık kimyasal reaksiyonlara hazır olan) gazı oluşur. Sodyumun elektroliz yoluyla eldesinde yemek tuzu olan NaCl 'e çok az farklı tuzun ilavesiyle erime derecesi iyice düşürülüp sodyum kolayca elde edilir. Kolay gelsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı