TV Game Stick konsoluna işletim sistemi yüklenebilir mi?

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar,

Resmini paylaştığım HDMI ile bağlanan game sticklerden var elimde geçen denedim önceden açılan Netflix vs artık açılmıyor. İçerisinde 64 GB hafıza kartı da var. Ben bu cihaza başka bir yazılım yükleyebilir miyim? Örneğin içerisinde zaten Android 11 var ama game stick için yapılmış olanı ben normal Android veya atıyorum retropie, arcos gibi işletim sistemleri yükleyebilir miyim? Kendisinin özelliklerini sanırım buldum paylaşıyorum.

Sınıflandırma: Android + oyun LİNK
Android sistemi: Android 10.0
RAM: 2 GB.
ROM: 72 GB.
CPU: Allwinner H313 dört çekirdekli kol Cortex-A53
GPU: G31 OpenGL3.2
Çözünürlük: HDMI/8K * 4K * 2K UHD çıkışı, HDMI 2.1
Oyun formatı: MAME/GBA/N64/GBC/GB/NES/PSP/MD/SFC/CPS1/PS1/NEOGEO/IGS/CPS2 için.
DC güç kaynağı: 5V 1.5a
Kolu: Destek kablosuz kolları ve kablolu kolları.

Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-12 at 22.11.46.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-12 at 22.11.46.jpeg
    131,3 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleyen: Moderatör:
Alwinner CPU'lar için geliştirilmiş TV işletim sistemleri var, Android bazlılar ancak daha hafifler. Eğer isteğinize uygunsa linkler paylaşabilirim.
Anladım onlarda ne tarz özellikler var hocam ? Peki bu cihaza yüklenebilir mi ?

Anladım onlarda ne tarz özellikler var hocam ? Peki bu cihaza yüklenebilir mi ?
Şahsen hiç TV sticklerle uğraşmadım. Özellikleri basit ama hoş: genellikle Projectivy olmak üzere daha akıcı ve iyi tasarımlı farklı başlatıcıları var, beğenmezseniz normalde olacağın aksine istediğiniz gibi değiştirme ayarı varsayılan olarak açık. Daha düşük RAM kullanımı öngörülebilir ve yine hiç hile hurda olmadan APK kurulumu izni de mevcut.

Yüklenilebilirliği konusunda çok emin konuşamayacak olsam da TV stickler neredeyse her zaman benzer özellikler taşıdığından ötürü CPU uyumlu olduğu sürece modlu yazılımlar da çalışabiliyor. Deneyin, olmazsa kurtarma modundan stok yazılımınıza dönersiniz. (Stok yazılımı bulabilirseniz tabii.)

Şahsen hiç TV sticklerle uğraşmadım. Özellikleri basit ama hoş: genellikle Projectivy olmak üzere daha akıcı ve iyi tasarımlı farklı başlatıcıları var, beğenmezseniz normalde olacağın aksine istediğiniz gibi değiştirme ayarı varsayılan olarak açık. Daha düşük RAM kullanımı öngörülebilir ve yine hiç hile hurda olmadan APK kurulumu izni de mevcut.

Yüklenilebilirliği konusunda çok emin konuşamayacak olsam da TV stickler neredeyse her zaman benzer özellikler taşıdığından ötürü CPU uyumlu olduğu sürece modlu yazılımlar da çalışabiliyor. Deneyin, olmazsa kurtarma modundan stok yazılımınıza dönersiniz. (Stok yazılımı bulabilirseniz tabii.)
Anladım hocam akıllı tvlerde olan yazılımlardan mı bahsediyorsunuz ?

Hepsi değil hocam, markadan markaya değişkenlik gösteren pek çok yazılım var. Android TV bunların en klasiği ve bence en sağlam olanı.
Anladım şu R36S konsolları varya çok hoşuma gidiyor keşke onun böyle HDMI versiyonunu yapabilsek bunlarla. Batocera gibi birşey de olur. :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı