TV'ye ses sistemi HDMI-Arc ile mi yoksa optik ile mi bağlanmalı?

HeroGTR

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
TV:
Philips 55PUS8007 55" 139 ekran uydu alıcılı 4K Ultra HD ambilight Smart LED TV.

Ses sistemi:

Arkadaşlar bu iki cihazı bağlayacağım ancak ses sistemi içinden bağlantı için kablo çıkmaması sebebiyle kablo alacağım. Birçok kişi ses sistemi ile TV'nin uyumlu çalışması için HDMI-Arc ile bağlantı yapmış. Böylelikle TV kumandası ile ses sistemi senkronize bir şekilde çalışıyormuş. HDMI-Arc ile fiber optik giriş arasından hangisi tercih edilmeli? Hangi bağlantı türü daha kaliteli ses aktarır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablosuz bağla geç hocam en iyisi. :)

Ben kablosuz kullanıyorum yaşamadım bi sorun.

Kablo var ama inan ki hiç takmadım bluetooth versiyonu yüksek olunca sorun olmaz ses kalitesinde.

Optik kablonuzu ve ARC varyasyon bir HDMI kablosunu bir arada kullanabilirsiniz. HDMI ARC, yalnızca tek başına kullanıldığında ses ve veri aktarır, ancak yanına optik ses kablosunu da takarsanız ses buradan, kumanda kontrol verileri ise ARC'den iletilecektir. En verimli kullanımı ve en kaliteli sesi bu şekilde elde edersiniz.

Optik kablonuzu ve ARC varyasyon bir HDMI kablosunu bir arada kullanabilirsiniz. HDMI ARC, yalnızca tek başına kullanıldığında ses ve veri aktarır, ancak yanına optik ses kablosunu da takarsanız ses buradan, kumanda kontrol verileri ise ARC'den iletilecektir. En verimli kullanımı ve en kaliteli sesi bu şekilde elde edersiniz.
Hocam cevabınız için teşekkürler. Yazmadığım sorularıma bile yanıt olmuş.

Ugreen Fiber Optik Ses Kablosu Siyah 1.5 Metre

Paugge 0.5 Metre Ultra Sertifikalı Hdmi 2.1 Kablo - 8K@60Hz, 4K@120Hz, 4K@60Hz, eARC, HDCP 2.2, D-HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos

Bu iki ürün işimi görür mü ?

Hocam cevabınız için teşekkürler. Yazmadığım sorularıma bile yanıt olmuş.

Ugreen Fiber Optik Ses Kablosu Siyah 1.5 Metre

Paugge 0.5 Metre Ultra Sertifikalı Hdmi 2.1 Kablo - 8K@60Hz, 4K@120Hz, 4K@60Hz, eARC, HDCP 2.2, D-HDR, Dolby Vision, Dolby Atmos

Bu iki ürün işimi görür mü ?
Rica ederim.

Optik kabloda fiyat performans için Sonorous tavsiye ederim. Ugreen her kategoride başarılı bir kablo üreticisi, bütçeniz ikisinden hangisine elveriyorsa tercih edebilirsiniz.

HDMI için de, eğer başka bir zaman görüntü aktarımı amaçlı kullanmayacaksanız ARC desteği olduğundan emin olduğunuz daha uygun bir model tercih etmenizde sorun olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı