TV'ye ses sistemi HDMI-Arc ile mi yoksa optik ile mi bağlanmalı?

Optik kablonuzu ve ARC varyasyon bir HDMI kablosunu bir arada kullanabilirsiniz. HDMI ARC, yalnızca tek başına kullanıldığında ses ve veri aktarır, ancak yanına optik ses kablosunu da takarsanız ses buradan, kumanda kontrol verileri ise ARC'den iletilecektir. En verimli kullanımı ve en kaliteli sesi bu şekilde elde edersiniz.
İki bağlantıyıda yaptığımda kumandadan sadece bir modda kullanmam gerekiyor. Yani HDMI a alınca bu modda. Optical modunda ise o modda çalışıyor. Sizin dediğiniz gibi olmadı sanırım ?

Bunu yaptığınızda televizyonunuzu kapattığınızda ses sisteminiz kapanmıyor ya da sesi TV kumandasından kısıp açtığınızda ses sistemiyle eş çalışmıyor mu?
Evet optical moduna aldığımda tv kumandası ile senkronize çalışmıyor. Ayrı ayrı ayar yapmam gerekiyor. Bu yüzden HDMI’ı seçerek kullanıyorum.

Evet optical moduna aldığımda tv kumandası ile senkronize çalışmıyor. Ayrı ayrı ayar yapmam gerekiyor. Bu yüzden HDMI’ı seçerek kullanıyorum.
Farklı markalar arasında bile kontroller bir arada çalışabiliyorken her iki Philips cihaz arasında çalışmaması markanın ayıbı olmuş. Sony TV - Samsung Soundbar ve Samsung TV - LG Soundbar arasında optik kablo ile HDMI'ı bir arada kullanabiliyorum ben. Aslında aynı marka iken çoğu üretici kablosuz ses ve kontrol aktarımı da destekliyor ve Bluetooth'tan daha kaliteli bir ses sunuyor. Bu da mı yok?

Farklı markalar arasında bile kontroller bir arada çalışabiliyorken her iki Philips cihaz arasında çalışmaması markanın ayıbı olmuş. Sony TV - Samsung Soundbar ve Samsung TV - LG Soundbar arasında optik kablo ile HDMI'ı bir arada kullanabiliyorum ben. Aslında aynı marka iken çoğu üretici kablosuz ses ve kontrol aktarımı da destekliyor ve Bluetooth'tan daha kaliteli bir ses sunuyor. Bu da mı yok?
Bluetooth ile bağlantı kurulabiliyor. Ancak bunların hepsi ayrı bir seçenek olduğu için tek ayar seçmek gerekiyor. Yani HDMI bağlıyken bluetooth ile bağlantı kurulsa sesi bluetooth dan alırken ortak kumanda için hdmi dan alması gerekirdi dediğinize göre ancak böyle bir durum olmuyor. Bluetooth moduna geçtiğinizde hdmi devre dışı kalıyor. Dolayısıyla ortak kumanda kullanımı iptal oluyor. Ses olarak 20m2 için yeterli beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak aynı fiyata LG-Samsung alınır.

Bunun yanı sıra HDMI-Arc bağlantısında youtube uygulamasında bir videoyu durdurduğunuzda 15 dk içinde bir komut iletilmezse soundbar kendini uyku moduna alıyor. Bu kez soundbar kumandasıyla cihazı açıp tekrar tv kumandasıyla ortak kullanıma devam edebiliyorsunuz. Tv-Soundbar kullanım kılavuzunu taradım ama malesef uyku özelliğinin nasıl kapanacağı hakkında(o da meçhul) bir şey yazılmamış. Alacak arkadaşların bu konuda da bilgisi olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı