TV'yi monitör olarak kullanmak mantıklı mı?

yağız32345

Femtopat
Daha fazla  
Bu TV Ti laptopa bağlayıp monitör olarak kullanmayı düşünüyorum. 200 Hz falan yazıyor gecikme olur mu oyunlarda kullanılır mı?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    163 KB · Görüntüleme: 39
Kanka, durum şu: AwoX'a 202400 HD Ready TV teknik olarak 60 Hz civarı çalışıyor ve büyük ihtimalle input lag (yani tuşa basıp ekranda tepki görme süresi) yüksek. Bu da özellikle FPS veya hızlı tepki gerektiren oyunlarda sana gecikme olarak döner. Yani 200 Hz falan yazıyor olabilir ama gerçek kullanımda o kadar yüksek bir hız görmezsin, TV'nin panelleri ve işlemcisi bunu kaldırmaz.

Laptopun ekranı kaç Hz bunu da bilmemiz lazım; çünkü eğer laptop 144 Hz veya 240 Hz ise, TV ile eşleştirince fark daha da belirgin olur ve oyun deneyimi çok akıcı olmaz.

Bu TV Ti laptopa bağlayıp monitör olarak kullanmayı düşünüyorum. 200 Hz falan yazıyor gecikme olur mu oyunlarda kullanılır mı?

Temelde 50 Hz monitör 4 parça panelin her birine 50 Hz yenileme yapıldığından bu şekilde 200 Hz 800 Hz 1000 Hz diye yapıştırıp geçiyorlar. Ciddi bir gecikme yaşarsınız TV'lerde. Oyun modu olmayan her TV oyun deneyimi açısından kötüdür. Laptopu bağladığınızda da göreceksiniz zaten. Görüntü ayarlarında 50/60 Hz var. NVIDIA ekran kartına bağlıyken SD, HD, FHD ekran aylarları altında 50 Hz seçeneği Max görünür. TV seçeği altında 50/60 olarak görünür. Oyun deneyimi beklemeyin bu TV'den. Ayrıca renk kapsamıda kötü elinizdeki TV'nin.

Televizyonların hz'i yüksek olsa bile ms'i fazla oluyor genelde, mouse hareket ettirdiğinde ekrana geç yansır yüksek ihtimal

Gerçek hızı 50hrz. O yazan farklı bir şey. CS Valorant loll oynayamazsın
RD2 Diablo Forza FIFA iiyi olur bu tarz ekranlarda.

2. olarak Samsung 4K 60hrz bir Smart monitörü var M8 onu al. Hem netfilx vs hem monitör hem de 42inç renleri iyi. M7 galba model.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı