Twitch, Steam ve Evernote hesaplarım sürekli çalınıyor

sergencetn

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 sene öncesinde benim Google hesabım çalındı ve o gün bugündür doğrultamadım bir türlü bilgisayarı. İlk zamanlar her hesabıma giriliyor ya da girilmeye çalışılıyordu. Twitter'da saçma sapan RT'ler, YouTube'da oyun hilesi video yüklemeleri gırlaydı. Hatta YouTube hesabım kapatılmıştı 6-7 ay sonra geri alabilmiştim. Sonrasında çoğunun şifresini değiştirdim 2 kademeli doğrulama oluşturdum vs. hiçbirinde bir sıkıntı kalmadı. Fakat bu 3 uygulamaya çözüm bulamıyorum 50 kere şifre de değiştirsem sürekli hesabıma giriş yapılıyor fakat Steam 2 kademeli doğrulamadan dolayı giremiyorlar hesabıma. Ya da girebiliyorlar mı bilmiyorum ama hiçbir değişiklik olmuyor. Twitch'de ise şifremi sürekli değiştirmeme rağmen Amazon Prime aboneliğim her ay farklı birine gidiyor, farklı insanlar takip ediliyor. Kaspersky ile tarama yaptım, Malwarebytes ile tarama yaptım fakat herhangi bir virüs vs. bulunmuyor. Kökten nasıl kurtulabilirim acaba? Öncelik mümkün olduğunca format olmasın lütfen yedeklemem gereken çok dosya var ve bunun için çok bir zamanım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçmiş olsun.
Yapabileceğin ilk iş tabii ki eski çalınan mail adresini kullanmayı bırakmak. Güvenilir bir cihazda tüm hesaplarının bağlı olduğu mail adresini Sonra şifrelerini değiştir. Steam ve Twitch gibi platformların ikili hesap korumalarını kullanın.
Bilgisayarınıza tüm HDD'ler dahil bir format atın temiz bir kurulum yapın OEM Key kullanın.

Bilgisayarına ve telefonuna format atmanı öneririm. Boş bir zaman bulmaya çalış, dosyalarını yedekle, format at. Tüm eski şifrelerini değiştir, her yerde aynı şifreni kullanma, güçlü şifreler koy ve tüm kullandığın servislerde 2FA kullan. Ayrıca muhtemelen bazı şifrelerin daha önce sızmıştır.
Bu iki adresten kullandığın mail adreslerini kontrol ederek şifrenin daha önce bir yerde sızıp sızmadığını kontrol edebilirsin.

Merhaba.
Şifreleriniz kolay bulunabilecek orta-düşük seviyelerde ise ilk olarak onu güncellemenizi tavsiye ederim.
Sonrasında değişiklik yapmanız gereken bir mailiniz var. Mutlaka 2 adımlı korumalar dahilinde kullanin.
Bilgisayarınızın arp taramasını yapın ve unutmayın bazı keyloggerlara antivirüs işlemez. Eğer mümkünse temiz bir format eşliğinde işlemleri en baştan yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarına ve telefonuna format atmanı öneririm. Boş bir zaman bulmaya çalış, dosyalarını yedekle, format at. Tüm eski şifrelerini değiştir, her yerde aynı şifreni kullanma, güçlü şifreler koy ve tüm kullandığın servislerde 2FA kullan. Ayrıca muhtemelen bazı şifrelerin daha önce sızmıştır.
Bu iki adresten kullandığın mail adreslerini kontrol ederek şifrenin daha önce bir yerde sızıp sızmadığını kontrol edebilirsin.
Canva ve Gravatar da bilgilerim sızdırılmış.. Şifrelerimi değiştirmeme rağmen steam ve twitch'de sürekli tekrar bulmalarının sebebi keylogger mıdır sizce yoksa chrome tarayıcımındaki otomatik kaydedilen şifreler mi çalınıyordur ? Chrome şifremi de değiştirdiğimide düşünürsek geriye keylogger kalıyor galiba. Kaspersky hiçbirşey bulmadı malwarebytes de aynı şekilde. Senelerdir kullandığım ana mail hesabım olmasından kaynaklı değiştirmekte istemiyorum. Format ve mail değişikliği harici çözüm önerebilecek var mı acaba

Canva ve Gravatar da bilgilerim sızdırılmış... Şifrelerimi değiştirmeme rağmen steam ve twitch'de sürekli tekrar bulmalarının sebebi keylogger mıdır sizce yoksa chrome tarayıcımındaki otomatik kaydedilen şifreler mi çalınıyordur? Chrome şifremi de değiştirdiğimide düşünürsek geriye keylogger kalıyor galiba. Kaspersky hiçbir şey bulmadı, malwarebytes de aynı şekilde. Senelerdir kullandığım ana mail hesabım olmasından kaynaklı değiştirmekte istemiyorum. Format ve mail değişikliği harici çözüm önerebilecek var mı acaba
Bana keylogger var gibi geldi. Canva ve Gravatar'da kullandığın şifreleri hiçbir hesabında kullanma. Bence fırsat bulur bulmaz format at çünkü o bilgisayarda e-Devlet şifresi, kredi kartı numarası gibi bilgiler de giriyorsundur muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı