Twitch vergi sistemi

Merhaba konuya yeni dahil oldum. Benzer konuda bende bir konu oluştumuştum. Yeni iştirak olma hakkını kazandım.Fakat açmadım. Yanlış birşey yapmamak adına ben şimdi kuralına veya kitabına uygun şekilde hangi yolları izlemem gerek sizce ? Araştırdıklarıma göre şirket kurmaktan vs bahsediliyor. 8 aydır yayınlarla uğraşıyorum 2300 aboneli Youtube kanalımda var fakat orda da vergi durumlarının aslını bilmediğimden para kazanmamı etkinleştirmedim.
Konu Linki : tıkla

Bende iştirak oldum ve açtım fakat ne gibi zararı var bilmiyorum zaten 5-6 izlendiğim için bir gelirim de yok o yüzden vergi ödeyeceğimi sanmıyorum. Ama şöyle bir haber okumuştu twitch yayıncılarından birisi (5-6bin izleyicili ) şirket vs. kurmayıp vergisini vermeyip 3-4 senedir yayın yapmış. Devlet tabi geliri fark edince vergisini almış. Ama tahminim 50-60 izlenen yayıncılar şirket vs. işlerine girmezler.

Anladım hocam bende max 15 17 ye kadar çıkabildim. Hani korkmak değilde mide bulandırıcı geliyor bilmeden yapmak. Zaten 100 dolar oluncaya kadar birşey çekemiyormuşsun diye biliyorum. Şuan 100 dolar biriktirmek yeni yayıncılar için baya fazla gibi.
Her türlü platform ,kurum/kuruluşta yolsuzluk olurken Twitch'in sizi rahatsız etmesi ilginç.
Sende haklısın hocam rahatsız etmek değilde ben illaki bir belli kazanca kadar muaf olduğumuzu düşünüyorum ama bilmeden yapmak istemedim.

Ben senin sorununu anlamadım, 3 tl bağışa mı takıldınız yoksa 9 milyar tl vergi affına mı?

Kardeşim sen ne anlatıyorsun. Kendin de demişsin bu işi gerçekten yapıp yüksek miktarda para kazananlar şirket kurup vergisini ödüyor,mesela stratera bunun yüzünden 340 bin lira ceza yedi, izlenme sayısı küçük internet parasını çıkarmaya çalışan içerik üreticilerinden ne istiyorsunuz.Bu ülkede hayatımızda göremeyeceğimiz paraların vergisini kaçıran onlarca holding onlarca müteahhit var gelmiş küçük esnafa laf atıyorsun.Kınıyorum

Vergi konusunda en net bilgiyi siz vermişsiniz. Ben yeni yayıncı sayılırım ve gelir,donate,abone vs almadım henüz. İleride yayınlarda abone,donate,bit vs geldiğinde bu tutarları bankaya yatırılmasını istemesek, mesela 1000 dolar abone ücreti oldu diyelim, 3000 TL'de bağış bynogame üzerinde bekliyor diyelim, bu durumda ücreti çekmeden mükellef olmak gerekiyor mu?

Peki yılda 1 ya da 2 kere Twitch'ten para alıyorsak ne oluyor ? Düzenli bir gelirde değil malum.

Kardesim buyur cimer orada ufak seyleri kovalamayın buyuk seyleri kovalayın...

Böyle saçma bir düşünce olabilir mi ya. Keşke biraz araştırsan Twitch kestiği yüzdeden vergiyi zaten ödüyor kalan bağış kısmı ise hesabına yatırılıyor hesabında düzenli ve kayda değer gelir gözüken herkes bunun karşılığını gösterip vergisin ödemek zorunda zaten cahillik zor ama sallamak daha zor oraya çıkıp yayın açsan keşke şu başlığı açana kadar da kabiliyetsizliğinle 3 kişi izlerken nasıl rezil oldugunu görsek hep beraber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…