Twitch vergileri nasıl ödenir?

GoktugArabaci

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Twitch üzerinden bana 3 Prime abonelik geldi. Ben bu parayı 100 dolar olunca çekmek istiyorum ama vergi sıkıntısı yaşamak istemiyorum. Uzun araştırmalar yaptım, Doranın yaşadığı gibi bir durum yaşamak istemiyorum. Acaba bu vergi durumunu Twitch halleder mi yoksa ben kendi şirketimi kurmak zorunda mıyım? Emin değilim, birisi farklı bir bilgi, diğeri farklı bir bilgi söylüyor. Twitch kendisi vergileri halleder mi?

Bunu senin vergilendirmen gerekiyor. Twitch'lik bir durum degil. Vergilendirme islemini bir sekilde halletmeniz lazim ki buda genellikle şirket acmaktan geciyor. Bence araştırmanız gerekene şey; `Nasil bir şirket acmaliyim ve şirket açma surecinde neler kolayima gelir?` konusu.

Şirket kurmadan vergi veremiyorsun (bu tür konularda). Şahıs şirketi açmak kolay ama genç girişimci olayından yararlandıktan sonra bile yıllık maliyet 2-3 bin liraları bulabiliyor. Genç girişimci olmadan prim ödemeleri aylık 1150 civarı. Yani yıllık en az 13 bin lira giderin olacak. Muhasebeci ve oda kaydı vs derken yıllık 15 bini bulabiliyor. Twitch payını alıp ödemeyi yapar sonra kazanç elde eden kişi bunu kendi ülkesinde vergilendirir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı