Twitch vergisi nasıl ödenir?

Katılım
9 Nisan 2021
Mesajlar
1.790
Çözümler
2
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba yakın zamanda Twitch üzerinden Valorant, Zula, PUBG Mobile, Apex Legends, Battlefield 5 gibi oyunlar içeren canlı yayınlar, yapmaya başlayacağım, bağış linkimi, Twitch bitlerini ve aboneliğimi de aktifleştireceğim, yaşım 18'den küçük, belli bir miktar para kazanabilirsem eğer, kazandığım paranın bu vergisini, nasıl ödeyebilirim?
 
Yanlış bilgi, kulaktan duyma bir olaydır. Herkes işine gelen bu olduğu için yaymış durmuş önünü alamıyoruz. 1₺ bile kazansan vergisini vermen gerekiyor. Twitch vergisi vermenin en kolay yolu daha önceden soranlara da iletmiş olduğum gibi vergi dairesine gidip istisna belgesi alıp Dijital İşim hesabı açmaktır. Ardından bu hesabı Twitch ile ilişkilendiriyorsun hesaba yatan paranın %15'ini vergi olarak banka otomatik olarak alıyor. Aldığın bağışları da aynı şekilde bu hesaba aktarman gerekiyor. Artık bir çalışan olarak görüneceğin için ek olarak bağkur da yaptırman gerekiyor. Bağkur ödemeleri ufak geliri olan yayıncı için tuzludur, eğer sigortalı olarak başka bir yerde çalışıyorsan bundan muaf oluyorsun yani dert etmene gerek kalmaz. Sigortalı değilsen ve yayıncılık üzerinden gelirin azsa "hold my payments" özelliği ile paranı Twitch hesabında bekletmeni öneririm. Bağışlar içinde ByNoGame kullanırsan gelen bağışı direkt platform üzerinden oyun vs. olarak harcayabilirsin.
 
Twitch iştirak olduğundan sonra zaten otomatik vergi kesiyor iştirak olmadan kazandığın parayı kendin vermen gerekiyor banka hesabın var mı?
Eğer yoksa bu işi yapamazsın diye biliyorum ancak ailenden birinin izni gerekiyor olması lazım onun adına banka hesabını onaylatıyorsun o otomatik kesiyor paraları gelen abonelik ve bitlerden.
Gelen bağışlardan vergi alınıyor mu bilmiyorum çünkü ByNoGame hesabına yatıyor hemen ve sen istersen çekmeden epin falan alabilirsin.
 

Geri
Yukarı