Twitch Yayın Ayar Önerisi

metiner21

Decapat
Makaleler
1
Twitch'de yayın yapmak istiyorum. Elinde güzel bir ayarı olan var mı? Yayın yapacağım internet hızım ortalama bir internet Fakat 30 FPS falan ayarladım. Ayarları olan arkadaşlar varsa rica etsem atabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
720p 30 FPS cam gibi yayın için en az 4-4.5 Mbps upload lazım, fiberde ise 4 Mbps upload oluyor.
Tam 4 veremeyeceğiniz için 3.5 Mbps ile en kötü 512p 30 FPS yayın yapılabilir.

Cebinizden fazladan para çıkmadan 4 Mbps üzeri upload almanız çok zor. 10 Mbps imkansız sayılır(TurkNet YAPA ve Superbox hariç)

@Ulunay 720p 30FPS bir yayın 2500 bitrate ile yapılabilir. Ama büyük yayıncıları izlemeye alışan kitle yayına geldiğinde görüntüye çamur gibi diyecektir. Bir zamanlar yaptığımdan biliyorum. :) 720p 30FPS kaliteli bir yayın için en azından 5000 bitrate vermek lazım. Biraz kayıp ve dalgalanma vs. derken 5000 bitrate için 6Mbps upload şart. Ama dediğim gibi 2500 bitrate ortalama 3Mbps upload ile de 720p 30FPS verirsin ama kalite düşük olur.

720p 30 FPS cam gibi yayın için en az 4-4.5 Mbps upload lazım, fiberde ise 4 Mbps upload oluyor.
Tam 4 veremeyeceğiniz için 3.5 Mbps ile en kötü 512p 30 FPS yayın yapılabilir.

Cebinizden fazladan para çıkmadan 4 Mbps üzeri upload almanız çok zor. 10 Mbps imkansız sayılır(TurkNet YAPA ve Superbox hariç)
Kablonet kullanıcısıyım ve 5 Mbps upload hızım bulunuyor. 720p 60 FPS, 3.500 bitrate ile gayet akıcı ve net yayın yapılabiliyor.
10 TL fark ile aylık 10 Mbps upload hızına yükseltebiliyorum. Cevabım tartışmak için değil. Sadece yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Arkadaşın sorusuna gelince, deneme ve yanılma yoluyla en uygun bitrate ayarını bulabilirsin. Ben 6500 bitrate verdiğimde bile 3500 bitrate ile arasında ki farkı hissedemedi arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı