Twitch Yayın Ayar Önerisi

@clgnkral Kablonet her noktada olmadığı için liste dışı bırakım. Turkiye oranı ise %5'in altında kalıyor.

Yanlış bilgilendirme yaptığımda yok. Kaliteli 720p yayın için 4-4.5 Mbps upload gerektiğini yazdım. Çamur gibi 720p yerine cam gibi 512p izleyenler için daha iyi bir seçenektir. Dikkatli okursanız fark edeceksiniz.

@clgnkral Kablonet her noktada olmadığı için liste dışı bırakım. Turkiye oranı ise %5'in altında kalıyor.

Yanlış bilgilendirme yaptığımda yok. Kaliteli 720p yayın için 4-4.5 Mbps upload gerektiğini yazdım. Çamur gibi 720p yerine cam gibi 512p izleyenler için daha iyi bir seçenektir. Dikkatli okursanız fark edeceksiniz.
İkimiz de aynı noktaya değindik aslında. Fakat günümüz şartları ele alınınca 512p yayın yapmak yerine 720p yapılmalı. Emin olun 4-4.5 upload ile pek çamur gibi olmuyor. Peki sizin mantığınızla 512p yayını 1080p monitörde izlediğimizde görüntüde bozulma olmayacak mı?

Şöyle başlıyayım;

İnternetim TürkNet

Herşeyi ayarladım nerdeyse bi tek bitrate ayarları ve ekleme kaldı.

LoL yayını yapmak istiyorum. Lol launcherini ekliyorum ekran siyah neden olabilir?

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    5,9 KB · Görüntüleme: 50
  • 1.PNG
    1.PNG
    586 bayt · Görüntüleme: 51
720P 30 FPS cam gibi yayın için en az 4-4.5 Mbps upload lazım, fiberde ise 4 Mbps upload oluyor.
Tam 4 veremeyeceğiniz için 3.5 Mbps ile en kötü 512P 30 FPS yayın yapılabilir.

Cebinizden fazladan para çıkmadan 4 Mbps üzeri upload almanız çok zor. 10 Mbps imkansız sayılır(TurkNet YAPA ve Superbox hariç)
Kablonet aylık 20 TL'ye 10 Mbps sağlıyor ama kotalı zor değil 10 Mbps bulması ve Vodafone verir 10 Mbit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı