Çözüldü Twitch yayın tekrarında oyun sesi yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ScorPain97

Decapat
Katılım
16 Temmuz 2019
Mesajlar
60
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, bir süredir Twitch üzerinde yayın yapıyorum ancak daha yeni fark ettiğim garip bir sorunu sizlerle paylaşmak istedim, yayın sırasında hiçbir sorun yokken yayın tekrarlarında veya kaydettiğim vurgu videolarında sadece benim sesim duyuluyor oyun ve müzik sesleri (sadece yayın girişinde telifsiz müzikler kullanıyorum) tamamen kesilmiş biçimde, anlayamadığım şey oyun ile benim sesimi nasıl ayırt edip kısabilirler? Yayın sonrasında YouTube yüklemek için video hazırlıyorum daha önce yayın anında ekran kaydı ile yapıyordum ancak bu sefer farklı bir yolla denemek isteyince böyle bir şey ile karşılaştım. Bu konuda bilgisi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ben de Streamlabs kullanıyorum da Mixer kısmından sesleri kaldırıp ayarlardan ses bölümünden geri ekledim ama deneme yayını açıp denediğimde canlı akışta ses geliyordu yayın tekrarında gelmiyordu.

Ben de çözdüm olayı da biraz zorla oldu açıkçası. OBS yükleyip Streamlabs'i ona aktarayım derken tersini yaptım, sonuçta her şey sıfırlandı. Ben de fırsat bilip her şeyi silip baştan yükledim. Bütün ayarları da en baştan tek tek yaptım. Sanırım Streamlabs arada böyle şeyler istiyor. Velhasıl tamamen PC'den kaldırıp tekrar yükleyince her şey düzeldi. Başka bir çözümü de yok gibi bu işin.
Birebir aynı sorunu ben de yaşıyorum. İlk tatınımda ses vardı. CsGO yu yakalayamadığı için screen capture moduna geçtim somra her şey dağıldı. Ne oyun sesi ne de müzikler çalışıyor. Sebebinin arctic kulaktıktan jaynaklandığını düşünüyorum game ve chat modu olduğu için
 
Birebir aynı sorunu ben de yaşıyorum. İlk tatınımda ses vardı. CS:GO'yu yakalayamadığı için screen capture moduna geçtim somra her şey dağıldı. Ne oyun sesi ne de müzikler çalışıyor. Sebebinin Arctic kulaktıktan jaynaklandığını düşünüyorum Game ve chat modu olduğu için.

Ben yayın sırasında hiçbir sorun yaşamıyorum yayın tekrarını izlediğimde oyun sesleri olmuyor ancak ilginç bir şey dünkü yayınımdan sonra tekrara baktığımda her şey normaldi oyun ve müzik sesleri duruyordu ama bugünkü yayının sesleri yeniden silinmiş anlamıyorum...
 
İki gündür aynı sorun var, anlamadım.
 
Konuyu hortlatmış olacağım özür dilerim, aynı sorun bende de var. Streamlabs OBS 'de yeni bir ses yakalama kaldırdıktan sonra nasıl ekleniyor bulamadım. Bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 
Ben de aynı sorunu yaşadım bugün. Yayında hiçbir sorun yaşamadım ama tekrarında sorun var. Saçma ötesi bir şey, nasıl çözüleceğini de anlamadım açıkçası. Yayında değil sonuçta sorun. Bir de bugün ikinci monitör bağladım, onunla da alakası olabilir mi acaba?
 
Ben çözdüm sorunu. Mixer bölümünden kulaklığı ve ses çıkışınızı kaldırınız. Yeni bir ses yakalama ve ses kaynağı ekleyiniz düzeliyor.

Teşekkürler, yayın sırasında sorun olmayıp yayın tekrarında olması ne saçma...

OBS üzerinden mi kaldırıp tekrar eklediniz?

Edit..

OBS üzerinden, Mixer kısmında ses giriş ve çıkışları (Mikrofon ve Hoparlör) silip tekrar ekledik.
Neyin sebep olduğunu çözemedik ama çözüme bu şekilde ulaştık.
 
Son düzenleme:
OBS üzerinden mi kaldırıp tekrar eklediniz?

Edit.

OBS üzerinden, Mixer kısmında ses giriş ve çıkışları (mikrofon ve hoparlör) silip tekrar ekledik.
Neyin sebep olduğunu çözemedik ama çözüme bu şekilde ulaştık.

Söylediğiniz gibi yaptım, yaptıktan sonraki yayında sorun olmadı. Ancak sonrasında tekrar başladı, öyle ki bir yayında oluyor bir yayında olmuyor, anlamış değilim nedendir. Şansa kadere artık.

Yardımınız için teşekkür ederim yine de...
 

Geri
Yukarı