Twitch Yayın Yaparken Kasma Sorunu

meF139

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşımın böyle bir sıkıntısı var, hemen konuya geçeyim.
Arkadaşım Twitch'de yayın açmaya çalışıyor ama kendi bilgisayarında kasmıyor ama Twitch'de izlerken ekran kasıyor gösteriyor.

PC özellikleri;

i5-8600K
16 GB RAM
GTX 1050 Ti

İnternet olarak;

PING 10MS
DOWNLOAD 32 MBIT
UPLOAD 2.8 MBIT

Böyle yayını 480p 1500 bitrate veriyor biz her türlüsünü denedik fakat sonuç değişmedi. Benim sistem ve internetimin kötü olmasına rağmen kasmadan yayın açabiliyorum, bunun sorunu nedir acaba? Bilen biri var mı? 720p 2500 bitrate falan versin demeyin, her türlü şeyi denedik arkadaşlar. 500 bitrate 480p bile denedik bu internet ile işlemci ve ekran kartından da vermeyi denedi ama sonuç değişmedi. Yardım eden arkadaşlara çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru bir yaklaşım ancak ilk cevap hep bu olduğu için denenmiştir diye düşünmüştüm. Sırf bu da olmayabiliyor bazen.

Ben SLOBS kullandığım dönemden hiç memnun değildim, tamam kullanışlı fakat CPU'da çok fazla yük oluyordu. Tekrar OBS'e geçtim, memnunum ve öneririm arkadaşlar. Ben bu sorunu yaşadığım dönemde gelişmiş ayarlarda öncelik arttırmıştım, en yüksek değil ama bir altında ki seçenek işimi görüyordu.

Yani hepsini denedim ancak çözüm bulamadım bilgisayarım yayın sırasında yükle alakalı bir sıkıntıdan dolayı bunu yapmıyor eminim geriye internet kalıyor sıkıntı internetle alakalı o zaman.

Yani hepsini denedim ancak çözüm bulamadım bilgisayarım yayın sırasında yükle alakalı bir sıkıntıdan dolayı bunu yapmıyor eminim geriye internet kalıyor sıkıntı internetle alakalı o zaman.
İnternet sağlayıcısıyla görüşün bence direk gerçi pek çözmüyorlar. Bu arada yayın sırasında başka cihazdan upload yapıyor musunuz ? Farkında olmadan telefondan yada evinizdeki başka bir cihazdan kontrol edin derim.

Yayın twitch üzerindense uzak serverlere bağlanınca bazen uploadın 10 olsa bile drop girer. Türkiyede serveri olan yayın sitelerini deneyip birde ordan bak.

Doğru bir yaklaşım ancak ilk cevap hep bu olduğu için denenmiştir diye düşünmüştüm. Sırf bu da olmayabiliyor bazen.
Eğer sisteminiz yeterli ise ve internette problem yok ise, benim sun
İlk cevapta olsa, son cevapta olsa arkadaşının sorununun çözümünün bu olduğunu söylüyorum. Çünkü aynı sorun bende vardı ve bu şekilde çözüldü. Sorunun ne olduğunuda söyleyeyim, işleme gecikmesi nedeniyle kaçan kareler. Siz dediklerimi yapın sorun çözülecek. Başka çözümü yok.

Sert bir mizhaçla cevap vermeye gerek yok haksızsın demedim. Sadece araştırıldığında ilk cevap bu ve bunu denedikleri halde sorun var diye ben bu öneriyi vermiştim. En başta da dediğim gibi doğru bir yaklaşım dedim. @226261

O zaman şöyle söyleyeyim, siz benim dediğimi denediniz mi denemediniz mi?

Benim böyle bir sorunum yok niye deneyeyim. @226261
Yanlış anlamayın ama konu sahibi değilim, ayrıca aynı derdi yaşayan biri de değilim. O yüzden bu çözüme ihtiyaç duymuyorum. Çünkü o çözümün varlığını sağlayan sorun bende mevcut değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…