Twitch Yayın Yaparken Kasma Sorunu

meF139

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşımın böyle bir sıkıntısı var, hemen konuya geçeyim.
Arkadaşım Twitch'de yayın açmaya çalışıyor ama kendi bilgisayarında kasmıyor ama Twitch'de izlerken ekran kasıyor gösteriyor.

PC özellikleri;

i5-8600K
16 GB RAM
GTX 1050 Ti

İnternet olarak;

PING 10MS
DOWNLOAD 32 MBIT
UPLOAD 2.8 MBIT

Böyle yayını 480p 1500 bitrate veriyor biz her türlüsünü denedik fakat sonuç değişmedi. Benim sistem ve internetimin kötü olmasına rağmen kasmadan yayın açabiliyorum, bunun sorunu nedir acaba? Bilen biri var mı? 720p 2500 bitrate falan versin demeyin, her türlü şeyi denedik arkadaşlar. 500 bitrate 480p bile denedik bu internet ile işlemci ve ekran kartından da vermeyi denedi ama sonuç değişmedi. Yardım eden arkadaşlara çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bolumun(gorunum>istatistikler) yayin sirasinda fotosunu atarmisin , birde internet oldugunu dusunuyorsan twitch uzerinden bitrate kalitene bakabilirsin orda cok dalgalanma var ise zaten uyari verir. Birde twitch icin anahtar kare araligi 2 yapmayi unutma.
Birde bunlardan once oyunsa vsync acip yayin yapmayi deneyin ciddi anlamda kasmalarin onune gecebilir.

Dün mesaj attığımda Windows oyun modunu kapatamamışım ve sıkıntıyı çözememiştim, bugün biraz daha kurcaladım ve çözdüm. Çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalışan herkese yardımları için. Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem aynı yöntemi denemesidir.

Pardon, konu sahibi ve sorun yaşayan siz değilsiniz. Ama şu cümleleri kurmaktqki amacınız nedir (Doğru bir yaklaşım ancak ilk cevap hep bu olduğu için denenmiştir diye düşünmüştüm. Sırf bu da olmayabiliyor bazen). Zaten benim söylediğim çözüm ile sorunu olanlar sorunlarını çözmüşler.

Bende sizin gibi burada bir çözüm önermiştim. Benzer bi,r sorunu bir kaç ay önce yaşadım ve bunu yapınca çözemedim başka bir çözüm buldum ve bunu yazdım. Onlarda bana ayarlarımı sordu ve paylaştım. Bu cümleyi yazmamdaki amaçta. Doğru bir yaklaşımda bulunduğunu ancak araştırdıklarında her yerde cevap sizin dediğiniz yöntem olarak yazılı, görmüş olmalılar ve bunu denemişler diye düşündüm. Bu çözmezse sorunu diye de "bu da olmayabiliyor bazen." yazdım.

Konu sahibi arkadaşın yaşamış olduğu sorunun aynısını ben yaşadım. İşleme gecikmesi nedeniyle kaçan kareler. Tamamiyle oyun modunun açık olmasından kaynaklı bir sorun. Arkadaşın sorunu işleme gecikmesi nedeniyle kaçan kareler sorunudur. Bir de kodlama gecikmesi nedeniyle kaçan kareler var, bu da sistemin yetersiz gelmesi nedeniyle, özellikle yayın işlemci üzerinden yapılıyor ve işlemci yavaş kalıyor bu sorun yaşanır. Bir de kaybedilen yada atlanan kare sorunu var, bu da internet upload hızının yetersiz kalması durumunda yaşanır. Arkadaşın sorunu 1. söyledeğim sorundur ve çözümüde oyun modunu kapatmaktır.

Isleme gecikmesiyle kacan kareler tamamiyla oyun moduyla alakali degildir. Baska sebebleride olabilir, sizin önerdiğiniz olabilecek cozumlerden biridir bu arada yanlis demiyorum. Kesin veya tamamiyle diyip bu konuyu arastirmak isteyebilcek insanlarinda kafasi karismasin diye eklemek istedim.

Sorun kesinlikle netten.Bende de Turkcell Superbax var,upload hızım en düşük 10 yine kasmalar oluyor.Packet loss ve ping yüksekse droplar giriyor.

İşleme gecikmesi tamamiyle oyun modu açık olmasından kaynaklı bir durum. Benim sistemim 8700k, gtx 1080,16 gb ram ve upload hızım 5 mbit fiber ve çoknstabil ve 3000 bitrate 720p 60 fps yayın yaparken oyunda kasma yokken, yayında kasma oluyordu, oyun modunu kapattım ve işleme gecikmesi olmadı ve yayındaki kasmalarda geçti.
Sorun kesinlikle netten.Bende de Turkcell Superbax var,upload hızım en düşük 10 yine kasmalar oluyor.Packet loss ve ping yüksekse droplar giriyor.
Sizin sorununuz netten kaynaklı, hız testlerinde 10 mbit upload hızı görsenizde bulunduğunuz bölgedeki baz istasyonlarının yoğunluğu ve sinyal kalitesinin iyi olmaması nedeniyle superbox sizin için uygun değil. Ben sizin superboxla ilgili başka konyda ve twitch kanalınızda, superboxu iade etmenizi önermiştim. Ama daha iade etmemişsiniz. Yayınlarda çok sorun yaşıyorsunuz ve sizin sorununuz internetle alakalı. Ama konu sahibinin sorunu işleme geçikmesi ve oyun modunu kapattığında sorun çözülecektir ve buna %100 eminim, çünkü tarif edilen sorunun aynısını ben yaşadım ve oyun modunu kapatınca sorun çözüldü ve bu konuda bir arkadaşta oyun modunu kapatınca sorununun çözüldüğünü söyledi. Güvenin bana.

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim arkadaşım sorunu çözmüş.

Sen o sebeble cozdun diye kesin cozum olmuyor sunu bir anliyamadin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…