Twitch yayını için i5 10600K vs i7 10700K

ChiReeNJ

Hectopat
Daha fazla  
Şu an elimdeki işlemci: i3-10100F
Anakartım: Biostar H410MH (işlemci uyumlu)

Twitch'te yayınlar yapıyorum ve işlemcim çok da güçlü değil, bu yüzden yeni, sağlam bir işlemci almak istiyorum.
Şu anki işlemcimin çekirdeği 4 ve bu çekirdek sayısı yayın için çok da yeterli değilmiş, zaten yayınlarımda genelde drop oluyor 8 Mbps upload ve 4500 bitrate olmasına rağmen.

Anakartıma uyumlu işlemciler için burdan bakabilirsiniz: Best motherboard manufacturers. Biostar provides various high quality motherboard gaming series, including am4 motherboa

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an elimdeki işlemci: i3-10100F
Anakartım: BIOSTAR H410MH (işlemci uyumlu)

Twitch'te yayınlar yapıyorum ve işlemcim çok da güçlü değil, bu yüzden yeni, sağlam bir işlemci almak istiyorum.
Şu anki işlemcimin çekirdeği 4 ve bu çekirdek sayısı yayın için çok da yeterli değilmiş, zaten yayınlarımda genelde drop oluyor 8 Mbps upload ve 4500 bitrate olmasına rağmen.

Anakartıma uyumlu işlemciler için buradan bakabilirsiniz: Best motherboard manufacturers. Biostar provides various high quality motherboard gaming series, including am4 motherboa

En iyisi sizin için 10850K olabilir. Fakat ikisi arasından 10700K. İşlemci üzerinden yayın yapacaksınız sanırım. OC olmayacağı için neden 10700 almıyorsunuz?

@MaNsİoN35 işlemci üzerinden yayın yapıyorum. 10700 çok pahalı. 10850k anakart uyumlu değil. Şu an bana uygun i5 10600K ile i7 10700K gibi duruyor. Ancak i7-10700K bile pahalı (4.400₺). i5-10600K iyi gibi duruyor ama bu ısınma, soğutma işleri hakkında pek bilgim yok. Uyumlu işlemciler için linke bakabilirsiniz; Best motherboard manufacturers. Biostar provides various high quality motherboard gaming series, including am4 motherboa

Uyumlu işlemcileri zaten biliyorum. :)

Anakartınız OC desteklemediği için sonu K ile bitmeyen işlemci alın derim. Ve 10700 tavsiyem. Soğutma açısından bir tane T6 alırsanız mis gibi olur. :)

@MaNsİoN35 anladım hocam şuan için bütçem i5-10600k için yeterli. 4-5k lık bütçem yok maalesef. Bu soğutucu güzelmiş teşekkür ederim.
Birde yayınlarımda saniyelik kare kayıpları (drop) oluyor. İnternetim 7.5 Upload,yayına ise 4500 bitrate veriyorum bunun sebebi işlemci midir sizce? (işlemcim; i3-10100f)

@MaNsİoN35 anladım hocam şu an için bütçem i5-10600K için yeterli. 4-5klık bütçem yok maalesef. Bu soğutucu güzelmiş teşekkür ederim.
Bir de yayınlarımda saniyelik kare kayıpları (drop) oluyor. İnternetim 7.5 Upload, yayına ise 4500 bitrate veriyorum bunun sebebi işlemci midir sizce? (işlemcim; i3-10100F)

Yayın için işlemci öneririm ama yayıncı hakkında terim "bitrate" terimleri hakkında bilgim yok. Size başka arkadaşlar yardımcı olsun.

@MaNsİoN35 hmm anladım teşekkür ederim hocam. Peki 10600K ile 10600KF arasında hangisini almalıyım? Ekran kartım var yani K al diyen var KF al diyen var :D Bir de yayın için sizce yeterli bir işlemci mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı