Twitch Yayını için i5 7500 vs i7 7700

MehmetBaki

Hectopat
Makaleler
1
Öncelikle ekran kartım GTX 1060 6G. İşlemcilerin aralarında 700 TL'lik bir fiyat farkı var. Anakart'ım 'MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151' olduğu için Ryzen işlemci düşünmedim. Hem anakarta ekstra para vermek istemiyorum. Hem de sıfırdan anakart söküp, yenisini takmayı, üzerine parçaları monte etmeyi bilmiyorum. Normalde i5 7500 tercih ederdim, fiyattan ötürü. Ama işin içine Twitch yayınları giriyor. 700 TL farka değer mi?

Performans testleri çıktı mı? Ne ara rakipsiz oldu hemen.
Lisa Su sunum yaptı. Ryzen 7, ve Ryzen 5 1080p oyunda i7 ve i5'i yakalamış hatta bazı oyunlarda geçmiş. Üstelik Intel tarafındaki güvenlik açıkları için güncellemeler yapıldığında ve Ryzen için Windows güncellendiğinde aradaki fark Ryzen lehine açılacaktır. Çoklu çekirdekte ise söylemeye gerek yok, Ryzen tokatlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lisa Su sunum yaptı. Ryzen 7, ve Ryzen 5 1080p oyunda i7 ve i5'i yakalamış hatta bazı oyunlarda geçmiş. Üstelik Intel tarafındaki güvenlik açıkları için güncellemeler yapıldığında ve Ryzen için Windows güncellendiğinde aradaki fark Ryzen lehine açılacaktır. Çoklu çekirdekte ise söylemeye gerek yok, Ryzen tokatlıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

16 çekirdek koyup Intelin 8 çekirdeği kadae performans veremiyor Amd. Keşke tek çekirdek performansı ne kadar önemli anlasanız. Intel fanboyu falan diyorsunuz da AMD fanboyları daha kanser. 1024 çözünürlükte CSGO açıyoruz 100 fps :D

16 çekirdek koyup Intelin 8 çekirdeği kadae performans veremiyor Amd. Keşke tek çekirdek performansı ne kadar önemli anlasanız. Intel fanboyu falan diyorsunuz da AMD fanboyları daha kanser. 1024 çözünürlükte CSGO açıyoruz 100 fps :D
4000liralık işlemcide 8 çekirdek varsa AMD ne yapsın? İzlediyseniz görmüşsünüzdür 3900X, 9900K'yı geçiyor her türlü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı