Twitch yayınını işlemciden vermeden yaparsak performansa etkisi ne olur?

Eren.Bayram.

Hectopat
Kuzenimde Ryzen 5 3600, RX 570, 16 GB RAM'li bir sistem var.
İşlemciden yayın verdiğimde FPS 130'lara kadar düşüyor ama yayını ekran kartından verdiğimde ölüm maçında iken 170 FPS'in altına düşmedi.
Başka bir arkadaşımda da Ryzen 5 2600 var onun PC'sinden Valorant oynadığımda ise kuzenimin bilgisayarı ile (yayında dışı FPS leri) aynı FPS'leri alıyordu.
Bende 1600 AF işlemci alacağım yayını ekran kartından verirsem kuzenimin oynadığı FPS'lerde oynayabilir miyim?
İşlemciden verdiğimde 144+ vermeyeceğini biliyorum peki ekran kartından verirsem performans nasıl olur? 3600'ü olan kuzenim gibi FPS alabilir miyim? Çünkü yayın dışı 2600 bir PC 3600'lü PC'nin yayın dışı performansı ile aynı FPS alabiliyor.
Yanıtlarınızı merakla bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuzenimde Ryzen 5 3600, RX 570, 16 GB RAM'li bir sistem var.
İşlemciden yayın verdiğimde FPS 130'lara kadar düşüyor ama yayını ekran kartından verdiğimde ölüm maçında iken 170 FPS'in altına düşmedi.
Başka bir arkadaşımda da Ryzen 5 2600 var onun PC'sinden Valorant oynadığımda ise kuzenimin bilgisayarı ile (yayında dışı FPS leri) aynı FPS'leri alıyordu.
Bende 1600 AF işlemci alacağım yayını ekran kartından verirsem kuzenimin oynadığı FPS'lerde oynayabilir miyim?
İşlemciden verdiğimde 144+ vermeyeceğini biliyorum peki ekran kartından verirsem performans nasıl olur? 3600'ü olan kuzenim gibi FPS alabilir miyim? Çünkü yayın dışı 2600 bir PC 3600'lü PC'nin yayın dışı performansı ile aynı FPS alabiliyor.
Yanıtlarınızı merakla bekliyorum :)
Şöyle ki yayın yapmada en önemli nokta güçlü hangi parçaysa ondan vermen gerekir, atıyorum ekran kartın güçlüyse işlemcin zayıfsa ekran kartından vermek doğru bir karar olacaktır veya tam tersi işlemcin güçlü ekran kartın zayıfsa işlemciden vermen mantıklı olacaktır. Keza benim ekran kartım işlemcime göre güçlü olduğu için ben ekran kartından veriyorum ama senin alacağın sisteme göre değişir hangisinin daha güçlü olduğunu araştırarak bulman gerek. Ekran kartından vermek güzeldir eğer ki güçlüyse çünkü yapı olarak daha çok çekirdeğe sahip olmasından dolayı ama şu da var işlemcinde atıyorum 8 çekirdek varsa onların mhz’i ekran kartına göre daha hızlı çalışır yani özetleyecek olursak hangi parçan güçlüyse yayını ondan ver

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı