Twitch yayınlarında hangi server kullanılmalı?

supremos

Decapat
Daha fazla  
Twitch'te yayın açıyorum bitrate sorunum olmamasına rağmen yayına giden görüntü kasıyor verdiğin serverdan olabilir dediler. Sizce hangi serverdan yayını vermeliyim?

Europe: Austria, Vienna (2)​

rtmp://vie02.contribute.live-video.net/app/{stream_key}

Europe: Germany, Munich (1)​

rtmp://muc01.contribute.live-video.net/app/{stream_key}

Europe: Germany, Berlin​

rtmp://ber.contribute.live-video.net/app/{stream_key}

Europe: Austria, Vienna (2)​

rtmp://vie02.contribute.live-video.net/app/{stream_key}

Europe: Germany, Munich (1)​

rtmp://muc01.contribute.live-video.net/app/{stream_key}

Europe: Germany, Berlin​

rtmp://ber.contribute.live-video.net/app/{stream_key}

Tamamen yanlış yönlendirme yapmış oldun her internet sağlayıcın Twitch'de akışı iyi olduğu sunucu farklı kendim yayıncı olarak bu bilgileri yazıyorum.

Mesela SuperOnline Fiberin genelde en iyi Twitch Sunucusu "Europe: Italy, Milan (2)"

TürkTelekom kullanan bir kişinin;

Europe: Germany, Frankfurt (2)
Europe: Germany, Frankfurt (5)
Europe: Germany, Frankfurt (6)

Bunu test etmenin aracı mevcut aşağıda verdiğim linkten programı indir dediğim seçeneklerde test edersen SS paylaşırsan seni yönlendirebilirim. Hem hangi sunucuya senin altyapının ya da firmanın verebileceği max bitrate miktarını görmüş oluruz hem de hattın kalitesini.

Programı yönetici olarak başlatmayı unutma lütfen ve aşağıdaki belirttiğim tüm işlemler sonrası "Twitch Yayıncı Panelinden" "Yayın Anahtarını" sıfırla.

"GetKey" kısmına tıkla twitch panelin açılacak yayın keyini programdaki şifreli yeri silip yapıştır ve resimdeki gibi ayarları yap ve testi başlat. Bu sırada indirme yapmamanı ve youtube videosu vs izlememeni tavsiye ederim evde kullanım varsa kullanmaya devam etsinler sonuçta sen yayındayken de kullanacaklar. Sunucunu ve max verebileceğin bitrate söyleyeceğim sana.

Ekran görüntüsü 2023-01-09 172615.png

Twitch'te yayın açıyorum bitrate sorunum olmamasına rağmen yayına giden görüntü kasıyor verdiğin serverdan olabilir dediler. Sizce hangi serverdan yayını vermeliyim?

Twitch test r1ch uygulamasını bakabilirsin. Sunucuların sana kaç ms verdiğini ve kaç bit hız vermen gerektiğini söylüyor. Deneyebilirsin.

Twitch test r1ch uygulamasını bakabilirsin. Sunucuların sana kaç ms verdiğini ve kaç bit hız vermen gerektiğini söylüyor. Deneyebilirsin.
Aslında kaç bitrate vermen gerektiğini değil hattın verebildiği max değeri söylüyor. Eğer VDSL kullanıyorsan tamamını veremezsin online oyunlarda inanılmaz ping yapar ve ne kadar bitrate verirsen sisteme binen encode yükü o kadar artıyor.

VDSL'de diyelim 8000 bitrate verdi sunucu yani 8 upload, online oyun oynamıyorsa max vermesi gereken yayın sağlığı açısından 6K bitrate yani 6 upload fakat diyelim ki online bir oyunun yayınını yapmak istiyor hat sağlığı ve yayın kalitesi stabilitesi açısından max vermesi gereken 5K bitrate yani 5 upload gibi ince detaylar mevcut.

Yakın zamanda youtube kanalımda bunlarla alakalı çok ayrıntılı rehberler hazırlıyor olacağım. :)

Tamamen yanlış yönlendirme yapmış oldun her internet sağlayıcın Twitch'de akışı iyi olduğu sunucu farklı kendim yayıncı olarak bu bilgileri yazıyorum.

Mesela SuperOnline Fiberin genelde en iyi Twitch Sunucusu "Europe: Italy, Milan (2)"

TürkTelekom kullanan bir kişinin;

Europe: Germany, Frankfurt (2)
Europe: Germany, Frankfurt (5)
Europe: Germany, Frankfurt (6)

Bunu test etmenin aracı mevcut aşağıda verdiğim linkten programı indir dediğim seçeneklerde test edersen SS paylaşırsan seni yönlendirebilirim. Hem hangi sunucuya senin altyapının ya da firmanın verebileceği max bitrate miktarını görmüş oluruz hem de hattın kalitesini.

Programı yönetici olarak başlatmayı unutma lütfen ve aşağıdaki belirttiğim tüm işlemler sonrası "Twitch Yayıncı Panelinden" "Yayın Anahtarını" sıfırla.

"GetKey" kısmına tıkla twitch panelin açılacak yayın keyini programdaki şifreli yeri silip yapıştır ve resimdeki gibi ayarları yap ve testi başlat. Bu sırada indirme yapmamanı ve youtube videosu vs izlememeni tavsiye ederim evde kullanım varsa kullanmaya devam etsinler sonuçta sen yayındayken de kullanacaklar. Sunucunu ve max verebileceğin bitrate söyleyeceğim sana.

Eki Görüntüle 1627778
1673280536615.png

ne önerirsiniz hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı