Twitch'de yayına başlamak için internetim yeterli mi?

Bitrate nedir acaba?
İnternetin iyi ise arttırabilirsin. Kalite de artar. Kötü ise düşük vermelisin. Kalite de düşer.

Aşağı yukarı aynı değerlere sahibiz hatta benimki sizden bi tık daha düşük. 720p 60fps'te çatır çatır yayın açıyorum yani rahat açarsınız. Ben obs öneririm 4000-5000 arası bitrate verin. Ayarlar konusunda da youtube'da çok detaylı anlatan insanlar var. Size en uygun ayarı deneye yanıla bulacaksınız. Kimsenin takip etmediği boş bi kanalda test yayınları açın farklı oyunlar oynayın. Mümkünse bir arkadaşınıza da bu yayını izlettirin. Sesi, görüntü kalitesini yabancı biri gibi yorumlasın buna göre düzeltmeler yapın. Linkinizi de paylaşırsanız katılırız yayınlarınıza.

Twitch hesabımı soran arkadaşlar için 2021'de başlıyorum inşallah, buda hesabım:
Bence yeterli. (Twitch kanalınızın linkini atarsanız oradan takip ederim hocam🙂)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapılır. Kanalınızın linkini verin de takip edelim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Attığım tablo üzerinden kaç Mbps'le hangi ayarlarda yayın açılır bakabilirsiniz.

Umarım bir yardımı olur. İyi günler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201224-202126.png
    Screenshot_20201224-202126.png
    31,6 KB · Görüntüleme: 190
Bitrate nedir acaba?

Bit hızı kalite hususunda en belirleyici faktörlerdendir (eğer en değilse).Dosya oynatılırken, dosyanın Codec'e o 1 saniye içinde neler olduğunu anlatması için tanınan iznin ölçütüdür. Örneğin bir vidoda, yüksek Bit hızında en ince detaylar bile rahat rahat işlenirken düşük Bit hızında "yea bu gölgede kalan yeri salla zaten görünmüyor, bundan sonra 45 kare boyunca bu duvar siyah" diye pintilik yapıp geçiştirilir. İzlerken farkederiz,"mnk bu ne biçim görüntü" deriz.

Eski bir e-spor oyuncusuyum uzun zamandır Twitch'e girmek istiyorum sonunda sistemi topladım geriye internet ve yayın ayarları kaldı, yardımcı olursanız çok sevinirim :)
internet hız testi sonucum:

Eki Görüntüle 797836

Sistem bilgilerim:

İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X.
Ekran kartı: MSI AMD Radeon RX 5500 XT Gaming X 8g.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
RAM: Patriot 8*2 = 16 GB 3200MHz RAM.
PSU: Gamepower 650W 80+Bronze.
Depolama: 240GB SSD sistem kurulu + 1TB HDD.
Kasa: XPG Invader.
Soğutma: Aero cool CPU soğutucu extradan kasada 10 adet fan takılı.

Yeterlide önemli olan stabilitesi. Kablolu mu bağlanıyorsunuz kablosuz mu? Kablolu bağlanmak bence Twitch gibi anlık dropların sinir bozduğu bir plartformda şart. Ek olarak oyun da oynayacağınız için stabilite iyice düşecektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı