Twitch'te izlenmek için her zaman komik mi olunmalı?

Merhaba arkadaşlar. Dün sabah Twitch'te çok az izlenen kanallara bakmaya karar verdim. Sevdiğim biri olursa desteklemek amaçlı. Hangi kanallara girsem hepsi komik olmaya çalışıyor. Twitch Türkiye'de artık izlenmek için sürekli şaklabanlık mı yapmak gerekiyor? Ciddi şekilde oyun oynayan kişi sayısını çok az gördüm.
Konuyu ben açtım, hesabım çalındı sandım. :D
 
Twitch sadece canlı yayında oyun oynamak değil.

Maalesef hitap ettiği kitle yaş olarak küçük olduğu için sadece bu konuya odaklanılmış durumda.

Oyun dışındaki konularda ki bunlar hobiler olabilir, sanat olabilir, kültür olabilir, kitap olabilir, el yeteneklerini canlı yayına taşımak olabilir vs vs. Bunlarla da yurtdışında binlerce insan tarafından izlenen kanallar var. Modluğunu yaptığım 4 Türk kanalı var.

Bunların dışında takip ettiğim kanallar hep yabancı kanallar. Geçen gün bir kanalda Ramez Naam'ın Nexus, Crux, Apex üçlemesi ile ilgili çok güzel bir muhabbet oldu yaklaşık 2.5 saat kadar. Sorsanız Twitch'te bizimkilere, kitabı okumayı bırakın yazardan veya kitaplarından haberi olan yoktur.

Yani bunlar için komik olmaya gerek yok. Türkiye'de yayın açan herkes bizdeki popüler yayıncıları örnek aldığı için -ki onlara da bir şey diyemem, çünkü içerikleri o şekilde ve izleniyor- zorlama espriler, komik olmaya çalışmalardan ileri gidemiyorlar zaten.

Türk olupta bambaşka konularda yayın açan insan sayısı 5 - 10'u bulmaz ve bunların takipçi sayıları da çok çok az. Ama gerçekten kaliteli bir kitle ile bizbize muhabbetlerin olduğu kanalları ben daha çok tercih ediyorum.
 

Geri
Yukarı