Çözüldü Twitch'te yayın yaparken OBS'in FPS'i düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yagi21

Centipat
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
228
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
GTA 5 yayını yaparken her şey Ultra'da, V-Sync açıkken hiçbir sorun, atlama vb. şeyler yok. Ne zaman V-Sync kapatırsam yayında kasıyormuş gibi gözüküyor fakat 130 FPS'lerde geziyorum. Birkaç oyunda daha böyle fakat Valorant'ta herhangi bir sorun yaşamıyorum.
CoD Warzone, GTA 5 gibi oyunlarda 100 FPS'in veya 70 FPS'in üstünde değer aldığımda OBS'in FPS'i düşüyor, yayının akıcılığı gidiyor. Oyun FPS'ini 70'e sabitlediğimde OBS de herhangi bir kasma olmuyor.

RTX 3080 Gaming X Trio.
R9 5900X.
B550-A GAMING.
32 GB 3600MHz Trident Z Neo.
2X 1TB 970 EVO M.2
Monitörüm 2K oyunları 2K'da oynuyorum. Yayına 6000 Bit veriyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Vallahi aynı sorun bende de var. Ryzen 5 3600 RTX 2060 sistemim var 5'te uploadım var. Geçen gün Days Gone yayını yaptım oyun için FPS 95 yüksek ayarlarda, yayına giden FPS 35. Yayını ekran kartından verdiğim zaman bu 35 FPS oluyor 10-15 FPS arası, işlemciden verdiğim zamanda Max 55 oluyor. 720p60FPS veriyorum hatta 480 bile denedim sonuç hala aynı. Superfast'te veriyorum yayını.

Dostum kendi sorunumu şöyle çözdüm sırasıyla sen de deneyebilirsin benim işlemci biraz yüksek kalıyor belki bu yüzden sorun yaşamıyorum ama bir dene yine de.
OBS yönetici olarak çalıştırıyorum.
Yayını işlemciden veriyorum.(X264)
Özellikle Ekran yakalama değil oyun yakalamadan oyunu veriyorum.
2 sahne ekle tekine (Pencere yakalama) diğerine (Oyun yakalama) koy kısa yol atayıp aralarında geçişi dene istatistikleri açmayı unutma oradan bir gözlemle.
Mantıklı bunu deneyeceğim. Ama hala neden olduğunu veya neyden kaynaklandığına dair bir fikrimiz sanırım yok 😄 r5 1600 1060 i olan kullanıcılar hiç bir sıkıntı olmadan veriyorlar çok ilginç gerçekten
:D anlamış değilim tüm uyuzluklar beni buluyor. En yakın zamanda 2. pc yapmaya çalışıcam. umarım sanada kısmet olur.
 
Sorunu oyun içi FPS'yi sabitleyerek çözdüm şu an hiçbir sıkıntı yok aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için geçerli bir çözüm olabilir.
 
Sorunu oyun içi FPS'yi sabitleyerek çözdüm şu an hiçbir sıkıntı yok aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için geçerli bir çözüm olabilir.
Fps sabitliyerek bende çözmüştüm fakat bana çok mantıklı bi çözüm gelmiyor almam gereken değerin daha düşüğünü alıyorum en azından kendi sistemim için belirttiğim yolda tam çözüme kavuştum.
 
FPS sabitliyerek bende çözmüştüm fakat bana çok mantıklı bir çözüm gelmiyor almam gereken değerin daha düşüğünü alıyorum en azından kendi sistemim için belirttiğim yolda tam çözüme kavuştum.

Ben sizin dediğiniz gibi yaptım hiçbir değişiklik olmadı. Witcher 3'te oyun içi 90 FPS'ye yakın alıyorum yayına 12 ile 30 FPS arası gidiyordu şu an 60FPS'te yağ gibi akıyor yayın 1080 60 FPS veriyorum hiçbir sıkıntı yok. Yayıncılar nasıl kullanıyorlar acaba sizin de dediğiniz gibi doğru bir yöntem değil ama işe yarıyor.
 

Geri
Yukarı