Twitch'ten kazanılan paranın vergisi ödenmeli mi?

Malum kral 3 5 lira yüzünden bir de aileye mahcup olmayalım ondan dedim yine de teşekkür ederim cevapladığın için.
Rica ederim. Dediğim gibi tam olarak bende hakim değilim konuya detaylarıyla. Arştırmakta fayda var sende önemli bir bilgiye ulaşırsan burdan bizimle de paylaşırsan sevinirim. İyi forumlar :)

Herkeste bir yanlış bilgilendirme hakim. Hesabınıza giren her TL’nin vergisini vermek zorundasınız. Bahsettiğiniz gibi bir alt sınır bulunmamakta. Devamlı (arızi) olan kazançların vergisi ödenir. Maliyenin denetimine takılmanız ya da takılmamanız şanstır. Bazılarını tanıyorum ki yüzlerce dolarlar kazanıp hiçbir denetime takılmadı, bazılarını gördüm ki 2000 liradan denetime takıldı. Riske atmamanızı öneririm, kazancınızı vergilendirin. Ya da ödeme sekmesinde “Hold my Payments” seçeneğini seçin ve ödeme almayın.

Bynogame Ceo'suna Knight Online'da gb vb item satışlarından kazandığımız paranın vergisi ne oluyor ne yapmamız gerekir gibi bir soru sorulmuştu geçen bir yayında. Senelik 120.000 tl altında ise vergi ödemek zorunda değilsiniz demişti bana çok enteresan geldi ama detayını bilemiyorum tabiki. Twitch'de işini sağlama almak isteyen yayıncılar şirket açıyorlar ancak onlar tabiki ciddi para kazananlardır.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı