@678937 herhangi bir hukuk mesleğinde çalışmıyorum, pratiğe yönelik hiçbir bilgim yok. Hukuki danışmanlık verme bilgisine sahip değilim. Söylediklerim sadece sohbet niteliğindedir. Hak kayıplarına uğramamak için kendi araştırmanızı veya bir avukata danışmanızı önererek,
Avukatların büyük olasılık kazanacağı davayı ücretsiz alıp yargılama sonunda alacağı vekalet ücretini beklemesi avukatlık Kanun'a aykırı ancak maalesef pratikte avukatlar iş bulamadığı için bu yola başvurduğunu duymuştum.
İsterseniz henüz ceza davası/Kamu davası açılmamışken avukat avukat dolanıp bu teklifte bulunabilirsiniz ancak kaç kişi kabul eder bilmiyorum ya da isterseniz yukarıda bahsettiğim yöntemlerle delil toplayıp bizzat savcılığa/emniyete başvurabilirsiniz.
Ceza yargılamasının sonunda karşı taraf için mahkumiyete veya hagb karar verilirse ve hakareti öğrenme tarihinden itibaren 2 yıl geçmemiş ise manevi tazminat davası açmak için elinizdeki ceza/kamu davası sonucu ile avukatlarla bu teklif ile görüşürseniz belki kabul ederler. Ancak dediğim gibi bu yöntem aslında kanuna uygun değil, uygulanması beklenen bir pratik değil yani her hâlükârda hiçbir avukat bu teklifinizi kabul de etmeyebilir.
Bir başka alternatif olarak ekonomik anlamda güçsüz vatandaşlar için bulunduğunuz ildeki baronun adını, mesela "x barosu adli yardım" olarak, Google'da aratarak şartları sağlıyorsanız ilgili baronun istediği belgeleri toplayıp baronun Adli Yardım Bürosu'na başvurabilirsiniz.