Twitter'dan troller için bir hamle: Bot hesaplar profilde etiketle belirtilecek

Merhabalar,
Bugün Twitter'ın yeni getirecek olduğu özelliğinden bahsedeceğim. Bu özellik sayesinde Twitter'da bot hesaplar ayırt edilebilecek, otomatik paylaşım yapan hesaplar profilde etiketle belirtilecek. Twitter'ın bu hamlesi sahte gündem oluşturmayı da bir nevi önlemek diyebiliriz. Bot hesaplarla oluşturulan sahte gündem çok kısa süre içerisinde yayılabiliyor. Bu da yalan yanlış bilgilerin yayılmasına sebep oluyor.

Peki bir hesabın bot olup olmadığını nasıl anlayacağız?
Bu çok basit, Twitter bot olan hesapları işaretleyecek. Akışında bot hesap olarak belirtilecek. Bu sayede bot hesap olup olmadığını anlayabileceğiz.

1631291659418.png


Bu özelliğin kısa süre içerisinde aktif olması bekleniyor. Kısa süre içerisinde kullanıma sunulacak.
Twitter'ın konu hakkındaki açıklaması:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bot nedir ve ne değildir? Yeni etiketlerle #GoodBot'ları ve otomatik Tweetlerini tanımlamayı kolaylaştırıyoruz. Bugünden itibaren, Twitter'da kimlerle etkileşimde bulunduğunuz hakkında size daha fazla bilgi sağlamak için bu etiketleri test ediyoruz.
 
Son düzenleme:
İşaretleyene ya da ifşalayana kadar niye hesabı yasaklamıyorlar?

Haber yanlış aktarılmış. Twitter tarafından izin verilen botların geliştiricilerini etiketlemeye yarayacak bir sistem geliyor. Kimsenin ifşa edildiği yok.

Keşke haber yapılmadan önce daha fazla araştırma yapılsa.
 
@279508, hocam bot hesaplar işaretlenecek işte. Birkaç yerde de baktım, öyle diyor. Eğer yanlışımız varsa kaynağınızı aktarın, konuyu ona göre düzenleyelim.

Direkt olarak paylaştığınız Twitter duyurusunda belirtilmiş. Bahsettiğiniz üzere sahte gündem veya kötü amaçlı bot hesaplarla alakası yok bu durumun. Twitter tarafından izin verilen kullanıcılara çeşitli hizmetler sunan otomasyon yazılımlarını kapsıyor değişiklik.

Discord ve Telegram benzeri bot sistemi mi geliyor?

Evet. Uzun süredir mevcut.
 

Geri
Yukarı