TWRP ile tüm bölümleri sildim, dosya atılmıyor

Evet, .eMMCuzantılı programlayıcılar bende de var ancak onlar Mi Flash yazılımı ile kullanılabiliyor. Zaten o da "receiving hello package" hatası veriyordu. Yani her şey silinmese bile telefon çıkmazdaydı.

Son düzenleme:
Fastboot ekranı geldiyse herşeyi nasıl sildiniz hocam herşeyden kastınız ne acaba?

Bu konuyu incelemenizi tavsiye ederim. Artık çok zamanım olmuyor bu kadar detaylı anlatabilmem için 🙂

Herşeyi Silinen LG G3 :)

3 Ay önce Qualcomm'un sürücülerin tanımadığı, açılmayan, tepki vermeyen Xiaomi Redmi Note 6 en son arkadaşıma verirken çalışıyordu valla orasını bilmiyorum :)
Fastboot ekranında bile eksikler vardı ki bu sebeple bir işe yaramıyordu. Telefon açılırken zaten renkli değişik bir ekran vardı. Demek ki oluyormuş.

Hocam fastboot moda EDL moda girmeyen çok cihaz gördüm kullanılabilir hale gelen. Demek ki herşey silinmiyor sadece biz öyle sanıyoruz.

Fastboot ekranında bile eksikler vardı ki bu sebeple bir işe yaramıyordu. Telefon açılırken zaten renkli değişik bir ekran vardı. Demek ki oluyormuş.

Fastboot yazısı çıkıyor daha ne olsun o cihaz baba gibi çalışıyor demektir benim için. Fastboot modda işlem yapmasına gerek bile yok :D
Arkadaşımın Redmi Note 6 cihazı suya düşmesi sonucu çalışmıyordu. Forumda da bahsetmiştim. Cihazı açmıştım. 3-4 telefoncuya gitmiş ama yaptıramamıştı.

Evet, .emmc uzantılı programlayıcılar bende de var ancak onlar Mi Flash yazılımı ile kullanılabiliyor. Zaten o da "receiving hello package" hatası veriyordu. Yani her şey silinmese bile telefon çıkmazdaydı.
.emmc programları eMMC hafıza teknolojisini tamir eder. UFS 2.0 teknolojisi kullanan cihazlarda işe yaramaz. Sadece Mi Flash ile değil tüm eMMC hafıza teknolojisini kullanan cihazların yazılımı ile kullanılabilir. Yanlış anlamayın ama çıkmazda olduğu gerçeği size göre bana göre değil... Cihaz en ufak tepki veriyorsa ekranın açılmasına gerek yok. Titreme yapması, şarj alması, bildirim ışığı yanması, bilgisayara takıldığında ses vermesi (aygıt yöneticisinde veya Qualcomm sürücülerinde görünmesi önemli değil) hepsi birer kriterdir benim için. Herşeyi silinen cihaz hiç bir tepki vermez...

eMMC olduğunu biliyorum Xiaomi cihazlar neden ucuz sanıyorsunuz :D UFS 2.0 teknolojisine göre eski bir teknoloji...
Hatta bir ara aklımda LetGo'da sizin ve diğer arkadaşın durumundaki cihazları alıp tamir edip satmak vardı. Çalışan cihaz ve çalışmayan cihaz arasındaki fiyat farkı sebebi ile acayip karlı işti. Çünkü cihaz onlara göre çalışmıyordu. Bana göre ise sağlamdı. Çok kişi ile konuştum ama vicdanım el vermedi. Hepsine cihazın çalıştığını ve nasıl yapıldığını anlattım... Kendim için de konuşuyorum bilmiyoruz ve bilmediğimizi de bilmiyoruz. En ufak hata da ya bilgisayar tamircisine ya da telefon tamircisine gidiyoruz ve deli gibi paralar bayılıyoruz. Bazen sağlam telefon emanet ediyoruz elimizde patlıyor. Telefoncu veya servis yapabiliyorsa ben neden yapamayayım? Onların 4 kolu mu var? Her neyse çok uzatmayacağım artık...

Hocam fastboot moda EDL moda girmeyen çok cihaz gördüm kullanılabilir hale gelen. Demek ki herşey silinmiyor sadece biz öyle sanıyoruz.

Fastboot yazısı çıkıyor daha ne olsun o cihaz baba gibi çalışıyor demektir benim için. Fastboot modda işlem yapmasına gerek bile yok :D
Arkadaşımın Redmi Note 6 cihazı suya düşmesi sonucu çalışmıyordu. Forumda da bahsetmiştim. Cihazı açmıştım. 3-4 telefoncuya gitmiş ama yaptıramamıştı.

.emmc programları eMMC hafıza teknolojisini tamir eder. UFS 2.0 teknolojisi kullanan cihazlarda işe yaramaz. Sadece Mi Flash ile değil tüm eMMC hafıza teknolojisini kullanan cihazların yazılımı ile kullanılabilir. Yanlış anlamayın ama çıkmazda olduğu gerçeği size göre bana göre değil... Cihaz en ufak tepki veriyorsa ekranın açılmasına gerek yok. Titreme yapması, şarj alması, bildirim ışığı yanması, bilgisayara takıldığında ses vermesi (aygıt yöneticisinde veya Qualcomm sürücülerinde görünmesi önemli değil) hepsi birer kriterdir benim için. Herşeyi silinen cihaz hiç bir tepki vermez...
Bende hemen hemen tepkisiz kaldı ve fastboot da tamamen olmasa da silinmişti. İstisnalar olabiliyor.

Reboot recovery yaparak da sorunu çözebilirdiniz. Yalnızca bir bug hocam. Üstte belirtildiği gibi yalnızca Xiaomi'lerde denk geldiğim bir sorun.

Arkadaşlar merhaba. Bugün telefonu tamamen boşaltmak için PitchBlack ile tüm bölümleri, ne var ne yok sildim. Daha sonra ROM atayım derken, ne göreyim? "Data" bölümü ve diğer tüm bölümler "0" MB olarak görünüyor. Aha "s..tık" derken, "Wipe" kısmından çözümü buldum. Aynı problemi yaşayan arkadaşlar olursa diye, paylaşıyorum çözümü. Öncelikle "Wipe" kısmından "Advanced Wipe" kısmına giriyoruz. Daha sonra "Data" bölümünü seçip, "Repair or Change File System" seçeneğini seçip, "Change File System" seçeniğini seçiyoruz. Oradan "EXT2" formatı ile biçimlendiriyoruz. Şimdi, "Data" bölümü bağlandı, ama EXT4 değil? Tekrar dosya sistemi değiştirme bölümüne gelip bu sefer "EXT4" seçeneğini seçip değiştiriyoruz. Bu kadar umarım yardımcı olur, bir teşekkürü eksik görmeyin. :)

Bu arada uyanıklık edip, direkt EXT4 ile biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz, ama bende olmadı ona göre. ;)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı