Çözüldü Type-C to DisplayPort adaptörlerinin G-Sync ve 165Hz desteği aktif olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ogulcansivri

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul, Üsküdar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7500F
32GB 6000 MHz DDR5
Intel ARC B580 12GB Ekran Kartı
Meslek
Sitogenetik Laboratuvar Teknikeri
Arkadaşlar merhaba benim aklım karıştıran bir soru var. Benim Acer Nitro 5 dizüstümde Thunderbolt 4 desteği mevcut ayrıca HDMI 2.1 desteği var. Kullandığım monitörde ise DP 1.4 desteği ve HDMI 2.1 desteği mevcut. Şimdi benim kafamı kurcalayan kısım şu ben internet üzerinden Type-C to DP aldım ekran 165 desteklemeye başladı fakat ayarlarda G-Sync gözükmüyordu ayrıca monitör RTX ekran kartı yerine Intel ekran kartını kullanıyordu. Sadece oyun açtığımda GPU devreye giriyordu. Daha sonra böyle olduğu için çeviriciyi iade ettim şu an HDMI ile 144 Hz de kullanıyorum. Şimdi bildiğim kadarı ile HDMI 2.1 165 Hz ve G-Sync destekliyor. Acaba ben HDMI 2.1 to DP port alırsam bunlar aktif olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yani şöyle monitörüm HDMI 2.0 laptop ise HDMI 2.1. Bilgisayar 2.1 desteklediği için monitörü göz ardı ederek tüm özellikleri aktif hale getirir mi?

Monitör HDMI 2.0 dememiştiniz. HDMI 2.1 altında G-Sync desteği yok. Açamazsın fakat 165Hz kullanabilirsiniz.
NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesine girip ekran görüntüsü atar mısınız? HDMI portu dGPU üzerinde bağlı gibi hatırlıyorum ama kontrol edelim.

NVIDIA Denetim Masası'ndan PhysX yapılandırması sekmesine girip ekran görüntüsü atar mısınız? HDMI portu dGPU üzerinde bağlı gibi hatırlıyorum ama kontrol edelim.
1727876470164.png

Dediğim gibi HDMI dGPU üstüne bağlı. Monitörün hem G-Sync hem de 165Hz'sini kullanabilirsiniz kablonuz düşük sürüm değilse. HDMI to HDMI yani bildiğimiz HDMI kablosu yeterli.

Dediğim gibi HDMI dGPU üstüne bağlı. Monitörün hem G-Sync hem de 165Hz'sini kullanabilirsiniz kablonuz düşük sürüm değilse. HDMI to HDMI yani bildiğimiz HDMI kablosu yeterli.
Yani şöyle monitörüm HDMI 2.0 laptop ise HDMI 2.1. Bilgisayar 2.1 desteklediği için monitörü göz ardı ederek tüm özellikleri aktif hale getirir mi?

Hiçbir şey gösterdi göz ardı edilmez. En düşük sürüm ne ise o kullanılır. Burada en düşük sürüm HDMI 2.0 olduğu için o kullanılacak.

Monitör HDMI 2.0 dememiştiniz. HDMI 2.1 altında G-Sync desteği yok. Açamazsın fakat 165Hz kullanabilirsiniz.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı