Type-C'yi USB-A portuna takınca bilgisayar kapandı

Taktığın USB portuna fenerle bak pinler birbirine değiyor mu ya da eğri büğrü olan varsa düzelt kısa devre olmuş kasanın içini açıp USB portlarının soketlerini çıkarıp çalıştır açılır illaki

Bilgisayar zaten açık sadece uyarı verdi. Sonradan bir şey olur mu bilmiyorum. Bilgisayarı açtığımda şöyle bir şeyler yazıyordu: !!...Boot...!! 2 Satırdı noktalı yerleri okumadan kobloyu çıkarttım ve bilgisayarı açtım açıldı.

Bilgisayar zaten açık sadece uyarı verdi. Sonradan bir şey olur mu bilmiyorum. Bilhisayarı açtığımda şöyle bir şeyler yazıyordu! Boot! 2 satırdı noktalı yerleri okumadan kobloyu çıkarttım ve bilgisayarı açtım.

Hard disk boot etmiyor olabilir BIOS'a girip ayarları sıfırlayabilirsin ve 1 bölüme SSD ya da HDD DVD sürücü varsa 2'ye al yardımcı olabilirim bu konuda.

Tamam hocam kusura bakmayın aynı konuya benzer 1 konu daha var karıştırdım şase olmuştur ya da dediğim gibi portta yüklenince bir anda olabilecek bir şey normal gibi duruyor.

Kısa devre olduğundan güç kaynağı kendini kapatmıştır. Çıkartınca normale döndüğünden uyarı vermiştir. Elektrik kesintilerinde de olur, bilgisayarı açınca uyarı verir ve devam eder. Güç kaynağınızın koruma devreleri iyiyse bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kısa devre olduğundan güç kaynağı kendini kapatmıştır. Çıkartınca normale döndüğünden uyarı vermiştir. Elektrik kesintilerinde de olur, bilgisayarı açınca uyarı verir ve devam eder. Güç kaynağınızın koruma devreleri iyiyse bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kablo içindeyken tekrar açtım sadece uyarı verdi. Çıkartınca kendini kapattı bende açtım hiç bir şey olmadan çalıştı.
Konuyu bir kaç gün sonra güncelleyeceğim. Bir şey olup olmadığına dair.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı