TYT 60 net ve AYT 40 net kaç puan yapar?

50 AYT yapsan ucu ucuna 100 bine anca girersin. TYT ve OBP bayağı düşük. Dediklerim 2021 yılına göre 2022'de ne olur kimse bilmez.

Önemli olan puan değil sıralama ve o da sınavın zorluğuna göre değişir, kimse bir tahminde bulunamaz.
Ortalama bir şey istiyorsanız puan/sıralama hesaplayıcı sitelere netlerinizi girip 2019 sonucuna bakabilirsiniz. Ama 2020 ve 2021 ile de karşılaştırın ki başta dediğim şeyi anlarsınız.

Önemli olan puan değil sıralama ve o da sınavın zorluğuna göre değişir, kimse bir tahminde bulunamaz.
Kesinlikle, hadi istenilen sıralama geldi diyelim. Onun da bir kesinliği yok zaten. Girmek istediğin bölümün sıralaması değişebilir, o bölümü tek tercih eden sen olmayacaksın sonuçta.

Nasıl yani, sınava girdikten sonra sıralamalar bir daha mı degişecek?

Hocam kontenjanlar azaltıp çoğaltılabilir ya da mesela ben 100k ya girdim tercih yapmadım siz benim altımda olsanız bile üstte yazdığınız bir üniversiteye gitme şansınız oluyor. İlk 14'e girmedikten sonra kesin yok :)

Sayısal için bu puanlarla rahat 300k girersin ama EA ya da sözelsen 100k ya girebilir misin emin değilim.
mühendislik taban puanları bunlar.
Ben 10 ayt neti ile 280k yaptım diploma ve tyt de aynı. Bilip bilmeden yorum yapmayın. Bu netlerle en en kötü 125-35k gelir. Ortalama 100-120k arası hatta daha da iyi. Siz sanırım 40 aytye küçük gözle bakıyorsunuz. Geçen sene adamlar 45 ile eczaciliga gittiler.
Dostum geçen seneki gibi zorlukta olan denemelerde yapıyorsan bu neti(3d, Özdebir, Sonuç, 345, Sarmal) sen çok rahat ilk 100k'desin.
Dostum geçen seneki gibi zorlukta olan denemelerde yapıyorsan bu neti(3d, Özdebir, Sonuç, 345, Sarmal) sen çok rahat ilk 100k'desin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı