TYT aşçılık hazırlanma planı

enesenes9232

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Aşçılık okumayı düşünüyorum ve bu konuda tecrübeli kişilerin tavsiyelerini almak istedim. Hedefim, devlet üniversitesinde 2 yıllık aşçılık bölümü okumak. Sadece TYT'ye gireceğim.
  • Devlet üniversitelerindeki aşçılık bölümü nasıldır? Eğitim kalitesi hakkında ne söyleyebilirsiniz?
  • Bu mesleğin geleceği nasıl, önü açık mı? 2 yıllık aşçılık okumak bana ne kazandırır.
  • TYT'ye hazırlanırken nelere dikkat etmeliyim? Dershaneye gitmeyeceğim, evden çalışacağım akşam 20.00–01.00 arası çalışıyorum. Buna göre nasıl bir program oluşturabilirim.
  • Aşçılık okuyan veya mezun olanlar, TYT'ye nasıl hazırlandınız? Bölümde sizi zorlayan noktalar oldu mu veya başka şeyler oldu mu?
  • Bu bölüme yerleşmek için 320–350 TYT puanı yeterli olur mu?
  • Bu süreçte dikkat etmem gereken konular neler ve tavsiyeleriniz neler.
  • Dedigim gibi evden çalışacağım hangi kitapları almalıyım soru bankası vesare kanal seçeceğim YouTube'dan öyle bunun icin de söyleyebileceğiniz şeyler varsa cok güzel olur.
Temelim tamamen sıfır. Her şeye en baştan başlayacağım. Bunu göz önüne alarak, anlatırsanız sevinirim nasıl çalışcağım hakkında hiç bi fikrim yok mala anlatır misali.

300 350 puan alıp ön lisans aşçılık okumak istiyorum yani hedefim o yönde ama ömrüm boyunca kitap yüzü açmadım açmadığım için ne yapacağımı ne edeceğimi hiç bilmiyorum çevremde sorabileceğim kişilere de sordum bayağı darladım ama anlayamadım tam kafama yatmayan şeyler var onları burada açıklığa kavuşturmak için yazmak istedim öncelikle dershaneye gitmeyeceğim sadece TYT'ye gireceğim evde çalışacağım YouTube kanallarından rüştü hoca bıyıklı vesaire akşam 8 gece 1 arası çalışıyorum gece 1 de eve geliyorum 1 buçuk gibi yatıyorum 8 buçuk 9 gibi kalkıyorum ondan sonraki zamanlarım boş buna göre bir çalışma programı ayarlamak istiyorum genel bu süreçte dikkat etmem gereken konular neler ve tavsiyeleriniz neler her türlü tavsiyeye açığım tamamen sıfırım hangi kanalı seçeceğim hangi kanal daha iyi hangi soru bankası falan şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Devlet üniversitelerindeki aşçılık bölümü nasıldır? Eğitim kalitesi hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil. Gayet kaliteli eğitimi olan okullarda var, kalitesiz eğitimi olan okullarda var. Bu tür bölümler için uygulamalı bilimler okulları her zaman daha iyidir.

Bu mesleğin geleceği nasıl, önü açık mı? 2 yıllık aşçılık okumak bana ne kazandırır.
Bu meslek şu an önü en açık mesleklerden birisi diyebilirim. Eğer ki güzel bir yerde staj yapar ve kendinizi orada sevdirirseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir. Türkiye'nin en iyi restoranlarından birinde çalışırken bulursunuz kendinizi. Bunun için staj ve İME dönemlerinizi kaliteli restoranlarda geçirmeye bakın.

Ben meslek hakkında size bunları söyleyebilirim. TYT ve çalışma konusu tamamen kişisel bir olay. Zaten aşçılık çok fazla sıralama isteyen bir bölüm değil. Matematik ve Türkçeyi belirli bir seviyede tutarsanız rahatlıkla girebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil. Gayet kaliteli eğitimi olan okullarda var, kalitesiz eğitimi olan okullarda var. Bu tür bölümler için uygulamalı bilimler okulları her zaman daha iyidir.

Bu meslek şu an önü en açık mesleklerden birisi diyebilirim. Eğer ki güzel bir yerde staj yapar ve kendinizi orada sevdirirseniz gerisi çorap söküğü gibi gelir. Türkiye'nin en iyi restoranlarından birinde çalışırken bulursunuz kendinizi. Bunun için staj ve İME dönemlerinizi kaliteli restoranlarda geçirmeye bakın.

Ben meslek hakkında size bunları söyleyebilirim. TYT ve çalışma konusu tamamen kişisel bir olay. Zaten aşçılık çok fazla sıralama isteyen bir bölüm değil. Matematik ve Türkçeyi belirli bir seviyede tutarsanız rahatlıkla girebilirsiniz diye düşünüyorum.
teşekkür ederim peki bişey daha sormak istiyorum k 2 yıllık aşçılık diplomasıyla yurt dışına çıkmak kolay mı ve çevremdeki kişiler aşçılığı isteyen çok var başka bölüme yönel vesaire vesaire diye konuşuyolar bu doğru mu

teşekkür ederim peki bişey daha sormak istiyorum k 2 yıllık aşçılık diplomasıyla yurt dışına çıkmak kolay mı ve çevremdeki kişiler aşçılığı isteyen çok var başka bölüme yönel vesaire vesaire diye konuşuyolar bu doğru mu
Hocam stajlarınızı nasıl geçirdiğinize bağlı bu. Eğer ki gerçekten kaliteli restoranlarda staj yaparsanız, 2 yıllık okul bittiği zaman ilk işinize yurt dışında kaliteli bir yerde bile başlayabilirsiz. Olay tamamen referansta bitiyor. Mümkün olduğunca kaliteli restoranları staj konusunda zorlayın.

Evet, çok fazla kişi aşçılığa yöneliyor fakat bir o kadarda bu bölümün ağırlığını kaldıramayıp bırakan var. Bunun yanı sıra kaliteli restoranlarda değil de mahalle arası lokantalarda aşçı olarak çalışanlar var. Yani evet, yönelen sayısı çok fakat bu işi en üst seviyede yapan sayısı o kadar çok değil. Şimdi mahalle arasındaki lokantada çalışanda aşçı diye geçiyor, Türkiyenin en kaliteli restoranında bu işe 20 yılını vermiş olanda. İş tamamen sizde bitiyor.

Bu kadar fazla kişinin arasından sıyrılıp yükselmem zor diye düşünmeyin. Verdiğiniz emeğin karşılığını alabileceğiniz bir meslek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı