Çözüldü TYT AYT için deprem kontenjanı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nesli33

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming A15 Fa507nu-Lp051w Amd Ryzen 7 7735hs 16 gb Ddr5 512gb M2 Ssd 1 TB SSD Nvidia Geforce Rtx4050 15,6 W11
İyi sosyaller. AYT ve TYT'de deprem kontenjanı olacak mı konuyu araştırdım ama herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Depreme kontenjan vermezlerse mevcuttaki kontenjanlar artar mı acaba? Bir de sınavda OBP puanı çok etki ediyor mu? 5 milyona yakın kişinin sınava gireceği söyleniyor.

İyi sosyaller. AYT ve TYT'de deprem kontenjanı olacak mı konuyu araştırdım ama herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Depreme kontenjan vermezlerse mevcuttaki kontenjanlar artar mı acaba? Bir de sınavda OBP puanı çok etki ediyor mu? 5 milyona yakın kişinin sınava gireceği söyleniyor.
3 milyon civarı giren var. 5 değil. OBP ise çok etkiliyor.

Deprem kontenjanı 2025 YKS'de de mevcut. OBP'de fazlasıyla etkili.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250521_115043_YouTube.jpg
    Screenshot_20250521_115043_YouTube.jpg
    454,7 KB · Görüntüleme: 206
Çözüm

Kim diyor 5 milyon diye aksine geçen seneden daha az olacağı söyleniyor, ücretler arttı, MSÜ'de aynı şekilde geçen seneden daha azdı, uçmayın 5 milyon nedir?

Mezuna kalanlar yeni mezunlar ve baraj olmadığı için herkes giriyor Instagram hesaplarında hep 5 milyon yazmışlar da. AYT'ye giren kesim ne kadar olur orası önemli. OBP puanım düşük ozman bana çok etkisi olmayacak 45 puan getiriyordu (66, 81). OBP nin 25, 30 k kadar etkisi var mı?

Depremzede kontenjanında özel bir puanlama mı yapılıyor? Artı puan falan mı veriyorlar.

Mezuna kalanlar yeni mezunlar ve baraj olmadığı için herkes giriyor Instagram hesaplarında hep 5 milyon yazmışlar da. AYT'ye giren kesim ne kadar olur orası önemli. OBP puanım düşük ozman bana çok etkisi olmayacak 45 puan getiriyordu (66, 81). OBP nin 25, 30 k kadar etkisi var mı?

Depremzede kontenjanında özel bir puanlama mı yapılıyor? Artı puan falan mı veriyorlar.
Depremzedelerin kendi arasında sıralanıp yerleştiği ayrı birer kontenjan gibi düşünün üniversitelerde. OBP'nin etkisi de YKS sonucuna göre fazlasıyla değişkenlik gösterir. Kötü geçen bir YKS için artırabilir, iyi geçen bir YKS için düşürebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı