TYT-AYT için YouTube kanal önerisi

manyagimlann

Femtopat
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
32
Arkadaşlar merhaba. Forumda güncel olarak açılmış bir kanal önerisi konusu bulamadım varsa ve ben göremediysem affola şimdiden. TYT-AYT için kanal önerileriniz nelerdir? (Sebepleriyle ve seviyeleriyle beraber yazın lütfen.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:

matematik YouTube kanal önerileri​

Rehber matematik (her seviyeye uygun)
Hocamız sadece konu anlatım ve soru çözümleri yapmıyor size bir dost, bir rehberlik hocanız, bir arkadaşınızmış gibi yaklaşıyor. Hocamızın enerjisi sizinde enerjinizi yükselteceğinden emin olabilirsiniz.

Şenol hoca (basit seviye)
YouTube üzerinde ki en köklü kanallardan biri olan şenol hocayı bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Yazılı zamanların da olsun normal zamanlarda olsun kendinden bolca söz ettirmiş olan şenol hoca, basit anlatımı ve sempatik konuşması ile öğrencilerin sevdiği hocalardan. Konuları temelden alması açısından matematiği iyi olmayan arkadaşlar için çok yararlı olabilecek tarzdan fakat ileri seviye bir öğrenci için soru tarzları ve anlatım şekli pek de yeterli kalmıyor. Eğer benim matematik temelim sağlam değil diyorsanız izleyebilirsiniz.

Hocalara Geldik (her seviyeye uygun)
Sohbet şeklinde bir anlatım tarzını benimsemiş olan bu kanalda kendinizi eğlenerek ders öğrenirken bulacaksınız. Her seviyeye hitap etmeye çalışan bu kanalda hem zor seviye sorular hem de orta ve kolay seviye üzerine çözülmüş sorular bulabilirsiniz.

Ceyhun hoca (özel öğrenci)
Her seviye öğrencinin dinleyebileceği ceyhun hoca, öğrencileri düşünerek ozelogrenci internet sitesini kurup ders videolarının PDF'lerini burada yayınlıyor. Konu anlatımı dışında MEB kazanım testleri, denemeleri, çıkmış soruları gibi çalışmalarla öğrencilerin öğrenmelerini pekiştirerek, her konu için yüzlerce soru çözerek sınava hazırlamaya çalışıyor. Zaman zaman motivasyon videoları çekerek sizlere her türden yardımcı olmaya çalışıyor. Değerli hocalardan biri olan ceyhun hoca, sınav süresince size yardımcı olacaktır.

geometri YouTube kanal önerileri​

Kenan kara ile geometri.
Sadece geometri üzerine videolar çeken bir kanal. Videoları defter üzerinden değil bilgisayar üzerinden çekmektedir. Kanalında çok fazla soru çözüm videoları, deneme çözüm videoları bulunmaktadır. Ayrıca yeri geldiğinde konu anlatım kaynaklarının PDF dosyalarını yayınlamaktadır.

Ceyhun hoca.
Her seviye öğrencinin dinleyebileceği ceyhun hoca, öğrencileri düşünerek ozelogrenci internet sitesini kurup ders videolarının PDF hallerini burada yayınlıyor. Konu anlatımı dışında MEB kazanım testleri, denemeleri, çıkmış soruları gibi çalışmalarla öğrencilerin öğrenmelerini pekiştirerek, her konu için yüzlerce soru çözerek sınava hazırlamaya çalışıyor. Zaman zaman motivasyon videoları çekerek sizlere her türden yardımcı olmaya çalışıyor.

Hocalara Geldik.
Sohbet şeklinde bir anlatım tarzını benimsemiş olan bu kanalda kendinizi eğlenerek ders öğrenirken bulacaksınız. Her seviyeye hitap etmeye çalışan bu kanalda hem zor seviye sorular hem de orta ve kolay seviye üzerine çözülmüş sorular bulabilirsiniz. Geometriyi anlamakta zorluk çekiyorsanız bu kanalla birlikte bu sorunu aşabileceğinizi düşünüyorum.

Şenol hoca.
YouTube'da en sevilen hocalardan biri olan şenol hoca temelden aldığı konuları sempatik ve samimi anlatımı ile konuyu anlamanıza yardımcı olacaktır. Öğrencilerin zorlandığı geometrinin derslerini kısa özetlerle ve püf noktalarıyla anlatarak size kolaylaştırmaya çalışmıştır. Konu anlatımı içerisinde soru çözümlerinde yer ver verdiği için mutlaka bu kanalı incelemenizi öneriyorum.

Türkçe ve edebiyat YouTube kanal önerileri​

Rüştü hoca ile Türkçe.
Türkçe için en iyi hocalardan biridir. Konuları ayrıntılı bir şekilde anlattıktan ve soru çözümlerinde soruda nasıl düşünmek gerekildiği hakkında püf noktalar vererek her yönden size katkı sağlayabilecek bir kanaldır. Anlatış tarzı da sizin Türkçe dersini sevmenizi sağlayacaktır.

Kampüs.
Tonguç akamdemi projesi olan kampüs kanalında TYT Türkçe ve AYT edebiyat için konu anlatım videoları bulunmaktadır. Çektiği konu anlatım sunumlarının PDF dosyalarını paylaşmaktadır. Çalışırken sıkılmayacağınız türden renkli renkli notlara sahiptir. Videoları diğer kanallara göre daha yeni çekilmiştir. Soru çözüm videoları bulunmamaktadır.

Umut öncül akademi.
Her seviye öğrencinin dinleyebileceği bir kanaldır. Hem Türkçe hem de edebiyat dersi için videolar çekmektedir. Konuları çok detaylı anlatmadan kısa kısa anlatarak ve püf noktalarını vererek sizi kaliteli bir şekilde hazırlamış olacaktır. Ayrıca yaptığı sunumların PDF dosyalarını yayınlamaktadır.

Benim hocam – kadir gümüş.
Sizlere sınıf ortamında hem yazarak hem sözel ifade edilerek detaylı bir konu anlatımı yapılıyor. Daha çok konu anlatımı yapılmaktadır. Soru çözümü videoları bulunmamaktadır. Hocamızın anlatış tarzını seveceğinizden eminim.

Edebi şifreler.
Şifreleme yöntemiyle çalışmayı sevenler için ideal bir kanal. Konuyu püf noktalarını öğrenerek fazla bilgiyi aklınıza tutmaya gerek kalmayacak. Videoları biraz eskide kaldı fakat halen yararlıdır. Bu yöntemi seven arkadaşların bu kanalı incelemesini tavsiye ediyorum.

fizik YouTube kanal önerileri​

Umut öncül.
Uzun süredir YouTube içerisinde olan umut öncül hocamız fizik için önerilebilecek kaliteli kanallardan biridir. Eğlenceli konu anlatımı ve yüzlerce soru çözümü yaparak sizlere sınava hazırlıyor.

Ertan sinan şahin.
Güncel kanallar arasında yer almaktadır. Soru çözüm videoları size çok katkı sağlayacaktır. Yaptığı soru çözüm videolarının PDF dosyalarını da yayınlamaktadır.

Dersteyiz biz – Mehmet ayber.
Konuyu kısa notlar şeklinde detaya girmeden püf noktalarını vererek anlatıyor. Anlattığı konunun içerisinde soru çözümleri yaparak konuyu daha iyi anlamanızı sağlıyor. Soruları çözerken püf noktalar kullanarak hızlı işlem yapmanızı sağlıyor.

Fizik makinesi.
Konu anlatımı dışında MEB kazanım testleri, denemeleri, çıkmış soruları gibi çalışmalarla öğrencilerin öğrenmelerini pekiştirerek, her konu için yüzlerce soru çözerek sınava hazırlamaya çalışıyor. Ayrıca kullandığı belgeleri PDF olarak sizinle paylaşıyor.

Benim hocam – barış akıncıoğlu.
Hocamız sınıf ortamında videolar çekmektedir. Konu anlatım videolarını genel olarak soru çözümleri üzerinden yapmaktadır. Çektiği videolar günceldir.

kimya YouTube kanal önerileri​

Hocalara Geldik.
Konu anlatımın ve soru çözümünü sohbet tadında eğlenerek yapıldığı bu kanalda konuyu anlamama gibi bir durumunuz yok. Her seviyeye hitap etmeye çalışan bu kanalda hem zor seviye sorular hem de orta ve kolay seviye üzerine çözülmüş sorular bulabilirsiniz.

Benim hocam – görkem şahin.
Hocamızın detaylı, öğretici, örnekleri bol ve gayet anlaşılır anlatımı vardır. Videoları sınıf ortamı ve beyaz tahta üzerinde yapmaktadır. Soru çözüm videoları bulunmamaktadır.

Kimya hocam.
Konu anlatım ve soru çözüm videoları bulunmaktadır. Kağıt üzerinden anlatım yapmaktadır. Göz atabilirsiniz.

Kimya adası.
Özel ders tadındaki konu anlatımı ile size çok şey katacaktır. Kaliteli konu anlatım videoları ve soru çözümülerine sahip bu kanalı incelemenizi öneriyorum.

Kimya elbistan.
Detaylı konu anlatımları, normal soru çözümleri ve çıkmış soru çözümleri ile sizlere mutlaka bir şeyler katacaktır. Ayrıca videoda çözdüğü, anlattığı konuları PDF olarak indirebilme şansınız da var. Bu yüzden bir göz atmanızı öneriyorum.

biyoloji YouTube kanal önerileri​

Fundamentals biyoloji.
Uzun süredir bu işin içinde olan kanal, biyoloji adına önerilebilecek en kaliteli olanlardan biridir. Sınav süresi boyunca biyoloji adına öğrenmek istediğiniz bilgileri bulabileceğiniz bu kanalda detaylı bir konu anlatımı ardından soru çözümü yapılarak konunun iyice anlaşılması sağlanıyor. Bol soru çözümü ve deneme çözümleri yapıldığından konuyu anlayarak ilerliyorsunuz. Konuların kısa kısa özetlendiği videolar, konu tekrar videoları, deneme PDF'leri ile size çok yardımcı olacaktır. Mutlaka bu kanalı incelemenizi tavsiye ediyorum.

Hocalara Geldik.
Uzun bir süredir bu işin içerisinde olan Hocalara Geldik kanalı büyük bir kadroya sahip. Profesyonel hocalarla öğrencileri üniversiteye hazırlamaya çalışan kanal, ciddi göründüğü kadar eğlenceli bir konu anlatımı ve soru çözümüne sahip.

Selin hoca.
Kaliteli konu anlatımı dışında soru çözümü ve deneme çözümleri yaparak sınav süresi boyunca bütün sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir kanaldır. Sizlere YouTube'da dersi dinlemeden önce bu kanalın internet sayfasından izleyeceğiniz konunun ders notu PDF'sini indirip konu anlatımını izleme fırsatı sunuyor. Bu yüzden size yarar sağlayacak bu kanalı mutlaka incelemenizi tavsiye ediyorum.

Bekir avşar.
Detaylı bir konu anlatımına sahiptir. Ayrıca yayınların kitaplarının soru çözümlerini yapmaktadır. Ayrıca rehber videoları ile sizin psikolojinizi ve motivasyonunuzu üst seviyede tutmaya çalışmaktadır. Sınav süresi boyunca sizlere her yöndem katkı sağlayacaktır.

tarih YouTube kanal önerileri​

Kr akademi – Burak ünsur.
Konuların üzerinde yorum yapılarak ezber yerine mantığı kavratmaya çalışan kanaldır. Fazla detaya girmeden Burak hocanın eğlenceli konu anlatımıyla tarihi seveceğiniz kanalda şu an için sadece konu anlatımları bulunmaktadır.

Benim hocam – sadettin akyayla.
Hocamızın detaylı, öğretici, örnekleri bol ve gayet anlaşılır anlatımı vardır. Videoları sınıf ortamı ve beyaz tahta üzerinde yapmaktadır. Soru çözüm videoları bulunmamaktadır.

Ok tarih.
Yaptığı özet geç ve son çare videoları ile size sınava kadar çıkabilecek sorular üzerine bilgiler vermekte. Bunun yanında yaptığı espriler ve hikaye şeklinde anlatımı ile sıkılmadan izleyeceğinizi düşünüyorum.

Hocalara Geldik.
Uzun bir süredir bu işin içerisinde olan profesyonel hocalarla öğrencileri üniversiteye hazırlamaya çalışan kanal oldukça keyifli videoları sayesinde sıkılmadan konuyu öğrenmiş oluyorsunuz. Detaylı konu anlatımlarından sonra çözümü yapıldığı için konuyu pekiştirerek öğrenmiş olacaksınız.

Selami yalçın ile tarih.
Eski benim hocam tarih hocası olan selami yalçın aynı konu anlatım videolarını kendi kanalına yüklemiştir. Hemen hemen her konuda soru çözüm videoları da bulunmaktadır.

Onur gece.
Hocamız klasik ders videolarından farklı olarak videoları haritalar üzerinden hazırlamakta ve anlatmaktadır.

felsefe YouTube kanal önerileri​

Kampüs.
Konu üzerinde yorum yapılarak ezber yerine mantığı kavratmaya çalışan kanaldır. Fazla detaya girmeden sohbet havası içinde eğlenceli konu anlatımları yapmaktadır. Çektiği konu anlatım sunumlarının PDF dosyalarını paylaşmaktadır. Çalışırken sıkılmayacağınız türden renkli renkli notlara sahiptir.

Benim hocam – can köni.
Güzel bir ekibe sahip olan benim hocam kanalı bayram hocamız ile birlikte coğrafya konu anlatımı yapmaktadır. Pek çok öğrenci tarafından sevilerek izlenmektedir. Fakat soru çözüm videoları bulunmamaktadır.

Sosyal hocam.
Hem konu anlatım hem de soru çözüm videoları bulunmaktadır. Soru çözüm videoları size katkı sağlayacaktır.

Bir ders anlatımı – sevgi bilgin.
Yeni bir ekip olmasına rağmen kısa sürede güzel büyüme kateden bir ders anlatımı kanalı felsefe videoları da çekmektedir. Konu anlatım bulunmakta fakat soru çözüm videoları bulunmamaktadır.
noldu ki hocam @Blacksidemre
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı