TYT çalışma programı nasıl yapılır?

jurzen

Decapat
Daha fazla  
TYT çalışıyorum fakat biraz rastgele geliyor, daha sistemli çalışmak istiyorum. Bunu nasıl ayarlarız? Kendime göre çalışma programı nasıl yaparım? Örneğin günden güne farklı dersleri çalışmak gibi, matematik ve fizik pazartesi, biyoloji kimya çarşamba vb. buna nasıl karar vereceğiz?

TYT çalışıyorum fakat biraz rastgele geliyor, daha sistemli çalışmak istiyorum. Bunu nasıl ayarlarız? Kendime göre çalışma programı nasıl yaparım? Örneğin günden güne farklı dersleri çalışmak gibi, matematik ve fizik pazartesi, biyoloji kimya çarşamba vb. buna nasıl karar vereceğiz?
Her gün paragraf + mat olsun, onun dışında spekülatif derslere yoğunlaş. Örnek tyt fizikte eksiğin varsa özellikle haftanın 7 gününün 3ünü ona ayır, kalanları da 4 güne kendine göre bölüştür. Bunları neye göre bölüştüreceğini anlamak için de deneme çöz ve her akşam yatmadan 20 geometri yapıştır.

Hocam internette 3-4 haftada TYT bitiren programlar var. Ders değil konu altbaşlığı olarak çalışırsanız olur gibi. Bende TYT çalışıyorum her dersin konu altbaşlığı var günde onları bitiriyorum ve 20-30'da paragraf çözerek günü bitiriyorum.

Haftalık bitireceğin konuları listele 2 gün üst üste aynı branş gelmeyecek şekilde dağıt. Çok detaylı plan yapma. Matematiği her gün çalış.

Her gün matematik ve paragraf yapıyorum ve genelde "X kadar soru çöz" diye şartlandırmıyorum kendimi, çözebildiğim kadar çözüyorum. 7 günün 2'sinde fizik 2'sinde biyoloji 2'sinde kimya çalışıp geriye kalan tek gün sosyal ve dil bilgisi çalışsam nasıl olur sizce?

Reis vallahi özellikle matematiği ve TYT paragrafı her güne yerleştirmen lazım bu net. Haftada 2 dil bilgisi konularına bakarsın türkçeyle işin biter. Özellikle eğer geometriyi hallettiysen her gün ya da iki günde bir mutlaka geometri olması lazım. Fizik, kimya ve biyoloji için özellikle spesifik bir planı kendine göre yapman lazım. Nerede hangi branşta daha çok eksiğin varsa onu daha fazla çalışmaya özen göstermen lazım.
Tekrar söylüyorum - TYT geometri, paragraf çok önemli. Belli bir rutine binmesi gerekli. Devam isteyen şeyler. Daha fazla sorun varsa tartışalım.

Her gün matematik ve paragraf yapıyorum ve genelde "X kadar soru çöz" diye şartlandırmıyorum kendimi, çözebildiğim kadar çözüyorum. 7 günün 2'sinde fizik 2'sinde biyoloji 2'sinde kimya çalışıp geriye kalan tek gün sosyal ve dil bilgisi çalışsam nasıl olur sizce?
Sosyal çalışmak saçma geliyor açıkçası, apotemi sosyal bilimler konu özeti alıp coğrafya felsefede sürekli çıkan konulara iyice çalışıp deneme ile ilerletmeye bak branştan. Dil bilgisini de illa çalışmana gerek yok 12ye gidiyor musun bilmiyorum ama 1 günü es geçebilirsin 0 ders.

Hocam internette 3-4 haftada TYT bitiren programlar var. Ders değil konu altbaşlığı olarak çalışırsanız olur gibi. Bende TYT çalışıyorum her dersin konu altbaşlığı var günde onları bitiriyorum ve 20-30'da paragraf çözerek günü bitiriyorum.

1 Hafta içerisinde bitmesi gereken konular olan programlar vardı. Nereden bulabilirim bunları?

Sosyal çalışmak saçma geliyor açıkçası, apotemi sosyal bilimler konu özeti alıp coğrafya felsefede sürekli çıkan konulara iyice çalışıp deneme ile ilerletmeye bak branştan. Dil bilgisini de illa çalışmana gerek yok 12ye gidiyor musun bilmiyorum ama 1 günü es geçebilirsin 0 ders.

Dediğiniz gibi yapabilirim bir denemek lazım, zaten sosyalden en az 14+ net yapıyorum mantıklı olabilir. En kötü kitaptan okur geçerim

Kanka sana bir tavsiye başkasının yaptığı programla iş yürümüyor.

Orası öylede, o programlar bazen işe yarayabiliyor. Mesela programda o gün ki konuyu yaparsam rahatlıyorum. Eğer yapamazsam yarına erteleneceğinden motivasyon alıp o gün içerisinde bitirmeye çalışıyorum, Bilemedim açıkçası.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı