TYT çıktı kaynakları çözmek caiz midir?

Tahminimce bunun günahı kuzeninizin olur, sizin çözmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.
Sonuçta bir hata yapılmış ve ortada kağıt israfı var. Ama tabii ki benim sözüme göre hareket etmeniz uygun olmaz, yarın hocaya sorduktan sonra çözmeniz veya çözmemeniz daha iyi olur. (kitap satın alıp başkasına hediye etme mevzusu mantıklı geldi)

Son düzenleme:
Aslında emek hırsızlığı oluyor ama Türkiye şartlarında sıfır test kitabı almak, artık zor hale gelmeye başladı. Bence bir sıkıntı yok. Sonuçta ekonomin yetmediği için çıktı alıyorsun.

Tahminimce bunun günahı kuzeninizin olur, sizin çözmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bir hata yapılmış ve ortada kağıt israfı var. Ama tabii ki benim sözüme göre hareket etmeniz uygun olmaz, yarın hocaya sorduktan sonra çözmeniz veya çözmemeniz daha iyi olur.

Hocam @Agah gibi hocamın cevabı bana çok mantıklı geldi @Agah gibi dediğine göre "kur'an-ı kerim ayetlerinin tefsir edilmesi sonucu çıkarılan kesin hükümler içine giriyor." böyleymiş ben yarın imama danışacağım eğer caiz değil derse geri dönüşüm kutusuna mı atayım ne yapayım hocam diyeceğim sonuçta kağıt geri dönüştürülecek.

Aslında emek hırsızlığı oluyor ama Türkiye şartlarında sıfır test kitabı almak, artık zor hale gelmeye başladı. Bence bir sıkıntı yok. Sonuçta ekonomin yetmediği için çıktı alıyorsun.

Hocam doğru diyorsunuz ekonomik olarak param az istesem alırım da zaten öyle de yapacağım sadece caizse almayacaktım sonuçta para zor alıyorum babamdan insanlardan borç alıyorum sınav için.

Hocam @Agah gibi hocamın cevabı bana çok mantıklı geldi @Agah gibi dediğine göre "kur'an-ı kerim ayetlerinin tefsir edilmesi sonucu çıkarılan kesin hükümler içine giriyor." böyleymiş ben yarın imama danışacağım eğer caiz değil derse geri dönüşüm kutusuna mı atayım ne yapayım hocam diyeceğim sonuçta kağıt geri dönüştürülecek.
Direkt olarak kaynağı satın alamaz mısınız? Geri kalan kağıtları birilerine hediye etmiş olursunuz bu sayede hem sevap işlemiş hem günaha girmemiş olursunuz.

Arkadaşlar, kuzenim daha önceden bir sürü TYT soru bankası çektirmiş ve bana verdi ben de aldım ama ben çıkartmadım. Günah olduğunu biliyorum ama ziyan olmasınlar diye kullanayım diyorum. Bu konu hakkında bilgisi olanlar konuşsun, benim bu fotokopi çıktısı testleri ziyan olmasın diye çözmem caiz midir?

TYT'ye hazırlanıyorum.
Diyanetin sitesi var.

Alacağım zaten hocam. Hocam geri kalan kağıtlar başkasına da haram değil mi?
Kaynağı satın aldığınız için kağıtları kendi kaynağından çıkarmış gibi olursunuz. Şöyle söyleyeyim, içiniz rahat etmeyecekse fetva hatlarına danışabilirsiniz. Camii hocalarına ben pek güvenemiyorum çünkü burada olanlar için konuşuyorum biraz baştan saçma cümleler kullanıyorlar.
En kötü kağıtları ona geri verirsiniz ya da soba tarzı bir şeyde tutuşturmak için kullanırsınız. Ziyan olmamış olur.

Ortada bir şekilde basılmış fotokopiler var. Senin bunları kullanman ya da kullanmayıp geri dönüşüme veya çöpe atman kimseye bir zararı olmadığı gibi faydası da olmayacak. Eğer senin elinde bu kitaplar olsa bunları fotokopiye gidip çoğaltayayım mı diye sorsan o zaman kesinlikle emek hırsızlığı. Ancak şu an elinde bunlar var ve de sana faydası olacaksa mümkün olduğu kadar kullan, istifade et. İşin bitince başkalarının faydalanması için arkadaşının sana verdiği gibi başkası faydalanması için paylaş. Bu ortadaki fotokopi olmasa kitabın orijinali olsa da aynı kapıya çıkıyor. Eğer için rahat etmeyecekse kullanmazsın. Haram, helal ayrımına bu kadar dikkat ediyorsun hak yememek için. Vallaha takdir ettim helal olsun. Yine de herkesin fikrini sor, diyanete yaz. Neyin doğru olduğuna karar veriyorsan onu yap.

Kaynağı satın aldığınız için kağıtları kendi kaynağından çıkarmış gibi olursunuz. Şöyle söyleyeyim, içiniz rahat etmeyecekse fetva hatlarına danışabilirsiniz. Camii hocalarına ben pek güvenemiyorum çünkü burada olanlar için konuşuyorum biraz baştan saçma cümleler kullanıyorlar.
En kötü kağıtları ona geri verirsiniz ya da soba tarzı bir şeyde tutuşturmak için kullanırsınız. Ziyan olmamış olur.

Hocam diyorsunuz ki çıktı olan kaynakları satın al çıktıları da başkasına verip sevap işle doğru mu anlamışım? Fetva hatları nedir hocam nasıl ulaşabilirim cami hocalarından bende biraz çekinirim açıkçası bu yüzden okulda ki din hocama danışırdım lakin artık okulda değilim. Kağıtları ona geri verirsiniz de ki kişide kuzenim sanırım.
Ortada bir şekilde basılmış fotokopiler var. Senin bunları kullanman ya da kullanmayıp geri dönüşüme veya çöpe atman kimseye bir zararı olmadığı gibi faydası da olmayacak. Eğer senin elinde bu kitaplar olsa bunları fotokopiye gidip çoğaltayayım mı diye sorsan o zaman kesinlikle emek hırsızlığı. Ancak şu an elinde bunlar var ve de sana faydası olacaksa mümkün olduğu kadar kullan, istifade et. İşin bitince başkalarının faydalanması için arkadaşının sana verdiği gibi başkası faydalanması için paylaş. Bu ortadaki fotokopi olmasa kitabın orijinali olsa da aynı kapıya çıkıyor. Eğer için rahat etmeyecekse kullanmazsın. Haram, helal ayrımına bu kadar dikkat ediyorsun hak yememek için. Vallaha takdir ettim helal olsun. Yine de herkesin fikrini sor, diyanete yaz. Neyin doğru olduğuna karar veriyorsan onu yap.

Hocam her şey de haram mı helal mi diye araştırmıyorum ama çok kafamı karıştırdığı zaman soruyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı