TYT coğrafya neden zor ve kimse umursamıyor?

Çünkü TYT sınavında gelen 5 coğrafya sorusunun 4'ü genel kültür ile çözülebilecek gayet kolay sorular oluyor ve aklı başında hiçbir kurum öğrencisine bir soru için 2 yıllık konu ezberletmez.

Sayısalcılık ile alakası yok, harita soruları genel kültür ile yapılabiliyor (burada genel kültürden kastım eğer arada sırada haritalardan ülkelerin yerlerine vs. baktıysan zaten aklında kalıyor. Sorularda çıkan kısımlarda öyle uç ülkelerde değil). Ezber yerlere gelirsek, girdiğim her denemede 9 ve 10. sınıf konularından aklımda kalanlar ile coğrafyadan net kaçırmadım.
Dersin zor olduğunu söylemedim zaten. Herkes sonra hallederim diye sona atıp panikliyor.

Hocam her zaman genel kültür olmuyor.
Benim gördüğüm kadarıyla standart TYT coğrafya soru dağılımı şu şekilde: 1 nüfus grafiği sorusu, 1 harita sorusu, 1 veya 2 tane yorum sorusu, 1 veya 2 tane bilgi sorusu (bu iki soru genellikle yeryüzü şekilleri ve coğrafya ile alakalı bilim dallarının açıklaması şeklinde geliyor) Deneme sınavlarında zor soruyorlar ama ÖSYM coğrafyayı genellikle pek zorlamaz. TYT sosyal bilgiler kısmı zaten genel olarak yoruma dayalı bir bölüm.

Benim gördüğüm kadarıyla standart TYT coğrafya soru dağılımı şu şekilde: 1 nüfus grafiği sorusu, 1 harita sorusu, 1 veya 2 tane yorum sorusu, 1 veya 2 tane bilgi sorusu (bu iki soru genellikle yeryüzü şekilleri ve coğrafya ile alakalı bilim dallarının açıklaması şeklinde geliyor) Deneme sınavlarında zor soruyorlar ama ÖSYM coğrafyayı genellikle pek zorlamaz. TYT Sosyal bilgiler kısmı zaten genel olarak yoruma dayalı bir bölüm.

Deneme bazlı demiştim bende, önceki yılların çıkmış sorularına bakarsak siz haklısınız ama ÖSYM'nin ne yapacağını her zaman kestiremeyebiliyoruz. Örneğin 2021'de kimse sınavı zor beklemiyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı