TYT denemelerinde yapamıyorum

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Merhaba. Mesela test kitaplarında çözerken iyiyim. Ama denemelerde berbat yapıyorum. Paragraf bile Full yanlış çıkıyor. Emeklerimin boşa gittiğini düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

TYT fen yapmıyorum şimdilik. Matematik sorularını da okuyorum, mantığını anlamıyorum. Yoksa temelim iyi, konu eksiğim yok. Türkçede de paragraf sorularını kitaptan yapıyorum, denemelerde Full yanlış yapıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Mesela test kitaplarında çözerken iyiyim. Ama denemelerde berbat yapıyorum. Paragraf bile Full yanlış çıkıyor. Emeklerimin boşa gittiğini düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

TYT fen yapmıyorum şimdilik. Matematik sorularını da okuyorum, mantığını anlamıyorum. Yoksa temelim iyi, konu eksiğim yok. Türkçede de paragraf sorularını kitaptan yapıyorum, denemelerde Full yanlış yapıyorum.

Bende aynıyım hocam dehb hastalığım var. Netlerim artmıyor.

Full yanlış derken ne kadar yanlış mesela 40 sorudan?

11. Sınıfım. Türkçe 10 net falan. Matematik maksimum 5 net. Sosyal de 5 net. Fen de 1-2 net falan.

Dehb hastalığı ne hocam?

10 net falan geliyor hocam.

Hocam belli ki temeliniz çok kötü. Tek çözümü çalışmak maalesef. Kendinize program hazırlayın çok zorlamayan. Yavaş yavaş halledin konuları. Sene sonu 70 nete çıkarsanız harika olur.

Hocam belli ki temeliniz çok kötü. Tek çözümü çalışmak maalesef. Kendinize program hazırlayın çok zorlamayan. Yavaş yavaş halledin konuları. Sene sonu 70 nete çıkarsanız harika olur.
Paragraf kitaplarında çok güzel netler yapıyorum. Matematik temelim de kötü değil. Ortanın baya üstü.

Soru bankası bitirmeden deneme mi çözmeye başladın.
Ben kendi isteğimle çözmedim.

Paragraf kitaplarında çok güzel netler yapıyorum.

Hocam test kitabı çözmekle deneme çözmek çok farklı şeyler. Kitapta iyi çözüyormuş gibi gözükür ama her şey denemede belli oluyor. Ben de sizin gibi test kitaplarında iyi yapardım sonra denemede 40 Türkçe sorusunu 80 dakikada zor bitirirdim. Zamanı ayarlamanız ve bol bol soru çözmeniz lazım paragraf için yoksa yetiştiremiyorsunuz.

Paragraf kitaplarında çok güzel netler yapıyorum. Matematik temelim de kötü değil. Ortanın baya üstü.

Ben kendi isteğimle çözmedim.
Soru bankası bitirmek iyi olurdu, zaten çözebiliyorum diye düşünüp çözmediysen bir şey diyemem.

Belki deneme çözerken farklı bir psikolojiye girip heyecan, stres yapıyorsundur. Yürüdüğünü fark edince yürüyüşün bozulması gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı