TYT denemelerinde yapamıyorum

Hocam test kitabı çözmekle deneme çözmek çok farklı şeyler. Kitapta iyi çözüyormuş gibi gözükür ama her şey denemede belli oluyor. Ben de sizin gibi test kitaplarında iyi yapardım sonra denemede 40 Türkçe sorusunu 80 dakikada zor bitirirdim. Zamanı ayarlamanız ve bol bol soru çözmeniz lazım paragraf için yoksa yetiştiremiyorsunuz.
345 Sıfır Risk Paragraf kitabını aldım da iyi mi yapmışım hocam ?

Soru bankası bitirmek iyi olurdu, zaten çözebiliyorum diye düşünüp çözmediysen bir şey diyemem.

Belki deneme çözerken farklı bir psikolojiye girip heyecan, stres yapıyorsundur. Yürüdüğünü fark edince yürüyüşün bozulması gibi.
O oluyor işte.

Merhaba. Mesela test kitaplarında çözerken iyiyim. Ama denemelerde berbat yapıyorum. Paragraf bile Full yanlış çıkıyor. Emeklerimin boşa gittiğini düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

TYT fen yapmıyorum şimdilik. Matematik sorularını da okuyorum, mantığını anlamıyorum. Yoksa temelim iyi, konu eksiğim yok. Türkçede de paragraf sorularını kitaptan yapıyorum, denemelerde Full yanlış yapıyorum.
Bu kadar düşük netlerin tek açıklaması konu eksiği ve plansızlık.
Düzgün plan ve konu eksiğinin üzerine git.Düzelir netler.

11. Sınıfım. Türkçe 10 net falan. Matematik maks 5 net. Sosyal de 5 net. Fen de 1-2 net falan.

Dehb hastalığı ne hocam ?

10 net falan geliyor hocam.
Şöyle bir durum var. Zaten TYT genel olarak bilgi odaklı değildir. Sizin sürenizi ne kadar hızlı kullandığınıza bakar. Cevap sorunun içindedir. 10 Net biraz anormal kaçıyor. Odaklanma sorununuz veya stres kontrol probleminiz olabilir.

Hocam zaten tanı kondu orta seviye ve üstü ilaçlar 1-2 ay sonra etki edecekmiş. Sınava 4 ay kala TYT'de 400k yapmam gerekiyor. 2 yıllık bir bölüm istiyorum.(elektronik teknolojisi) sonra da DGS ile mühendisliğe geçmek istiyorum.

@394919
DGS konteyjanları çok az olur baan kalırsa direkt mühendislik hedeflemen daha sağlıklı. TYT 400K şimdiden ciddi anlamda çalışırsan yapabilirsin. Ne kadar test çözsen ve ne kadar çok soru tipi görsen senin için o kadar iyi. Bu arada bölümün isminin cazibesine kapılıp, içeriği görünce sevmeyen arkadaşım çok oldu. Sende bi derslerine, o bölüme giden insanların yorumlarına bi göz at derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı