TYT ders neti nasıl arttırılır?

omeerbey

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, hemen konuya girip ne yapmam gerektiği hakkında yardım almak istiyorum.
Deneme zorluğuna göre;
Türkçe 30-35 net
Sosyal 13-18 net
Matematik 20-25 net
Fen 10-15 net aralığındayım.
Sayısal öğrencisiyim ve özellikle matematiğe 80-90 dakika vermeme rağmen yetiştirmekte çok zorlanıyorum. Konu eksiğim yok çünkü denemeden sonra neredeyse bütün soruları çözebiliyorum.
Fen kısmı için bütün konuları bitirdim ama her denemede farklı bi yerden farklı şekilde yanlışım çıkıyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.
-
Not: Matematik için 345 ve bilgi sarmalı bitirdim. Şuan elimde rejenerasyon ve 3d simülasyon denemeleri var ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmediğim için seri denemelere geçmedim.

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çok deneme çöz. Ayrıca çözdüğün denemelerde yanlışlarına odaklan, ben burada neyi yanlış yapmışım diye. Özellikle fende yanlışın çıktığı konuları hızlı bir tekrar et. Çok işe yarıyor.

Çözebildiğin kadar deneme çözerek hızlanmaya çalış. Türkçe Sosyal'den ne kadar erken çıkarsan senin için o kadar iyi. Tyt çalışıyım derken Ayt'yi sakın ihmal etme.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi çok deneme çöz. Ayrıca çözdüğün denemelerde yanlışlarına odaklan, ben burada neyi yanlış yapmışım diye. Özellikle fende yanlışın çıktığı konuları hızlı bir tekrar et. Çok işe yarıyor.
Matematik denemelerini nasıl bir yolla çözmeliyim?

60dk ver her denemeye, gectigin an bırak kac soru cozmussun kontrol et dogru yanlısları analizini yap. Giderek 5dk 5dk dusur her soruya 1dk verene kadar.
Normal bir denemede 80-90 dakikanın altında çıkamıyorum bu sürelerden başlayıp yavaşça mı düşüreyim yoksa alt süreden başlayıp kendimi mi zorlayayım?

Normal bir denemede 80-90 dakikanın altında çıkamıyorum bu sürelerden başlayıp yavaşça mı düşüreyim yoksa alt süreden başlayıp kendimi mi zorlayayım?

Orijinal tarzı zor cozuyorsan 80'den basla, 3-4-5 cozuyorsan Max 60.

Merhaba, hemen konuya girip ne yapmam gerektiği hakkında yardım almak istiyorum.
Deneme zorluğuna göre;
Türkçe 30-35 net.
Sosyal 13-18 net.
Matematik 20-25 net.
Fen 10-15 net aralığındayım.
Sayısal öğrencisiyim ve özellikle matematiğe 80-90 dakika vermeme rağmen yetiştirmekte çok zorlanıyorum. Konu eksiğim yok çünkü denemeden sonra neredeyse bütün soruları çözebiliyorum.
Fen kısmı için bütün konuları bitirdim ama her denemede farklı bir yerden farklı şekilde yanlışım çıkıyor ne yapacağımı bilmiyorum.
Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.
-
Not: Matematik için 345 ve Bilgi Sarmal'ı bitirdim. Şu an elimde rejenerasyon ve 3D simülasyon denemeleri var ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmediğim için seri denemelere geçmedim.

Bol bol denemeden başka bir şey yapılmaz bence bol bol deneme çözeceksin oradan eksiklerini analiz edip onları halletmen gerekiyor ama şu sıralar TYT'den çok AYT'ye çok önem vermelisin sonuçta seni sınavda asıl belirleyecek olan AYT.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı