TYT dil bilgisi nasıl yapılır?

tahaokumus

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bu yaz YKS çalışmalarına başladım ve yazın dil bilgisini bitirmek istiyorum. Rüştü hocanın kampından ses bilgisi videosun izlemiştim dün. Bugün 25 soru çözdüm 45 dk sürdü, 15 D 4Y 6b çıktı. Bir de Deniz hocayı deneyeceğim yarın sözcükte yapı konusunda. Okul zamanı Aker Kartal'dan dinlemiştim sözcükte yapıyı, teori olarak anladım lakin sorulara gelince ya kalem oynatamıyorum ya da bir soruya 3-4 dk harcıyorum. Elimde 3D dil bilgisi kitabı var lakin ben sorulara nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum o yüzden soruları çok geç yapıyorum ya da anlamıyorum, bu durum yüzünden hiç dil bilgisi çalışasım gelmiyor. Diğer derslerim çalışırken sıkılmıyorum ama dil bilgisi çok sıkıcı geliyor sizce ne yapmam lazım? Dil bilgisinde sadece 3D dil bilgisi kitabı yeter mi? Yazın dil bilgisini bitirebilir miyim? Soru çözümü izlemek mantıklı mı eğer mantıklıysa kimden izlemeliyim? Ve hızlanmak içine ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Knkm 2 yıldır Türkçem 37/2 geliyor sana önerim aşırı kafanı bulandırma her konuyu bil belli başları örnekleri özümse ondan sonra zaten tüm yıl bir sürü tyt denemesine giriceksin orda pekişir ben ekstra çalışmadım hiç ortaokuldan temelim vardı ama eksikleri dediğim gibi denemelerle kapatım illa kitap istiyorsan uzman yayınları planet dilbilgisi al kesinlikle.

Knkm 2 yıldır Türkçem 37/2 geliyor sana önerim aşırı kafanı bulandırma her konuyu bil belli başları örnekleri özümse ondan sonra zaten tüm yıl bir sürü TYT denemesine gireceksin orada pekişir ben ekstra çalışmadım hiç ortaokuldan temelim vardı ama eksikleri dediğim gibi denemelerle kapatım illa kitap istiyorsan uzman yayınları planet dil bilgisi al kesinlikle.

Geçen yıl yani 11. sınıfken TYT denemeleri oluyordu Türkçe 25 üstü geliyordu dil bilgisi hiç yapmama rağmen. Bu dil bilgisi yapamama kısmı gerçekten canımı sıkıyor sence internetten soru çözümü izlemek mantıklı mı?

Geçen yıl yani 11. sınıfken TYT denemeleri oluyordu Türkçe 25 üstü geliyordu dil bilgisi hiç yapmama rağmen. Bu dil bilgisi yapamama kısmı gerçekten canımı sıkıyor sence internetten soru çözümü izlemek mantıklı mı?
Kendini şartlamayla da ilgili bence konuları yüzeysel olarak bilince yapılıyor zaten çok kazık sorulmuyor cümlenin ögeleri olsun fiilimsi vs olsun.

Kendini şartlamayla da ilgili bence konuları yüzeysel olarak bilince yapılıyor zaten çok kazık sorulmuyor cümlenin ögeleri olsun fiilimsi vs olsun.

O konular o kadar zor mudur bilmiyorum ama 4 konuya çalışmıştım 11 de hoca cümlenin ögeleri anlatıyordu çalışmıyordum o yüzden pek yapamıyordum ama zor gibi değildi. Ses bilgisi yazım kuralları noktalama ve sözctükte yapı ya çalıştım 11 de yazım ve noktalama rahat yapıyordum lakin ses bilgisi ve sözcükte yapı zorladı.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE senin bir fikrin var mı? Hocam.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı