TYT Fen dersleri tek tek mi bitirilmeli?

Dersleri tek tek bitirmek mi yoksa birlikte mi götürmek mantıklı ve verimli olur?
Kişiden kişiye değişir. Çalışma tarzına bağlı. Ben hepsini beraber bitirip sene sonuna yakın hepsini tek tek tekrar etmiştim: 18 net. Tabii senin kendi tarzını bulup ona göre çalışman lazım.

Kişiden kişiye değişir. Çalışma tarzına bağlı. Ben hepsini beraber bitirip sene sonuna yakın hepsini tek tek tekrar etmiştim: 18 net. Tabii senin kendi tarzını bulup ona göre çalışman lazım.

Benim fenim gerçek anlamda sıfır ve fen çalışmalarına başlamam gerek nasıl bir yol izlemeliyim? Test kitabı gerekli mi? Fen için hedefim 10 net.

Durumunuza bağlı. Matematik, Türkçe, geometri gibi dersleri bir arada götürüyorsanız bir taneye çalışın şimdilik. Ama matematik yükünden kurtulduysanız bence iki derse aynı anda çalışabilirsiniz. Kimya-biyoloji ikilisi iyidir.

Bilemedim ya şimdi hepsini birlikte götürmek daha iyi olur diye düşünüyorum aslında ancak kafa karışıklığı olur mu ki?

Bilemedim ya şimdi hepsini birlikte götürmek daha iyi olur diye düşünüyorum aslında ancak kafa karışıklığı olur mu ki?
Kafa karışıklığı olmaz yük olur. @sanes hocamın dediği gibi matematiğin çoğu halledilmişse paralel olarak götürün, matematikte büyük eksikler varsa önce matematik ve bir fen dersi şeklinde götürebilirsiniz.

Dediğim gibi tamamen sana bağlı bir şey. Ben ilk çalışmamda kendime 15 gün vermiştim, her gün 6 saat çalışıyordum iki ders olmak üzere. Mesela bugün kimya biyoloji yaptıysam yarın biyoloji fizik yapıyordum. Uzun gelen dersi daha sık koydum ve bitirdim hepsini. Sonra sene sonuna doğru özet videolardan yeniden izledim ama bu sefer sırayla bitirdim. O şekilde 18 net yaptım. Sen kendi anlama şeklini bilirsin, sana kesin bir öneri veremem. Kolay gelsin bu arada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı