TYT Fen hızlıca nasıl halledilir?

cakiltasi28

Yoctopat
Daha fazla  
Kasım'a ya da ortasına kadar bitirmek istiyorum. Şu an hepsini yarıladım ama temelim olmadığı için ilerlemem biraz yavaş. Ancak kasıma kadar her hafta birer branşa odaklanıp öyle bitirmek mantıklı olur mu? Bir de AYT fen hiç temelim olmadığı için kamp ve kitap önerileriniz ya da TYT fen taktiğiniz varsa alabilirim.

Kasım'a ya da ortasına kadar bitirmek istiyorum. Şu an hepsini yarıladım ama temelim olmadığı için ilerlemem biraz yavaş. Ancak kasıma kadar her hafta birer branşa odaklanıp öyle bitirmek mantıklı olur mu? Bir de AYT fen hiç temelim olmadığı için kamp ve kitap önerileriniz ya da TYT fen taktiğiniz varsa alabilirim.

Her konuya çalışmayın. Çıkması garanti olan ve AYT'ye bağlı olan konulara ağırlık verin.

Kimya Biyoloji'de direkt olarak önce TYT'yi komple halletmeniz lazım. Fizikte optik gibi konular sona bırakılabilir.

Kanal olarak:

Meschemy Kimya, Levent Özdede, Görkem Şahin öneririm.

Biyoloji için Dr. Biyoloji önerebilirim.

Fizik için Altuğ Güneş ya da Özcan Aykın.

Her konuya çalışmayın. Çıkması garanti olan ve AYT'ye bağlı olan konulara ağırlık verin.

Kimya Biyoloji'de direkt olarak önce TYT'yi komple halletmeniz lazım. Fizikte optik gibi konular sona bırakılabilir.

Kanal olarak:

Meschemy kimya, levent özdede, görkem şahin öneririm.

Biyoloji için dr. Biyoloji önerebilirim.

Fizik için altuğ güneş ya da Özcan aykın.

Çıkması garanti olan konular hangileri?

Çıkması garanti olan konular hangileri?

Kimya :

Kimya Bilimi
Maddenin Halleri
Kimyasal Etkileşimler
Asit, Baz, Tuz
Karışımlar
Periyodik Tablo

Ancak hiç bir şey bilmeden diğer konulara da çalışamazsınız.

Mesela kovalent bağ bilmeden Kimyasal Etkileşimler çalışamazsınız.

Tüm kimya birbirine bağlı olduğu için, TYT kimyayı tümüyle çalışmak daha mantıklı.

Biyoloji :

Canlıların Temel Bileşenleri
Hücre ve Organelleri
Canlıların Sınıflandırılması
Hücre Bölünmeleri ve Üreme
Kalıtım
Ekosistem Ekolojisi

Biyoloji de hiç bir konuyu bilmeden başka bir konuya çalısabilirsiniz, bu sorun değil.

Fizik :

Madde ve Özellikleri
Kuvvet ve Hareket
Isı
Optik
Elektrik ve Manyetizma
Dalgalar

Optik en son çalışılması gereken bir konu. Sınavda %100 geliyor ancak zehir zembere bir konu.

Kimya:

Kimya bilimi.
Maddenin halleri.
Kimyasal etkileşimler.
Asit, baz, tuz.
Karışımlar.
Periyodik tablo.

Ancak hiçbir şey bilmeden diğer konulara da çalışamazsınız.

Mesela kovalent bağ bilmeden kimyasal etkileşimler çalışamazsınız.

Tüm kimya birbirine bağlı olduğu için, TYT kimyayı tümüyle çalışmak daha mantıklı.

Biyoloji:

Canlıların temel bileşenleri.
Hücre ve organelleri.
Canlıların sınıflandırılması.
Hücre bölünmeleri ve üreme.
Kalıtım.
Ekosistem ekolojisi.

Biyoloji de hiçbir konuyu bilmeden başka bir konuya çalısabilirsiniz, bu sorun değil.

Fizik:

Madde ve özellikleri.
Kuvvet ve hareket.
Isı.
Optik.
Elektrik ve manyetizma.
Dalgalar.

Optik en son çalışılması gereken bir konu. Sınavda %100 geliyor ancak zehir zembere bir konu.

Teşekkür ederim, son olarak bir soru soracağım. Sizce tüm fen aynı anda mi yoksa birini bitirip birine geçme seklinde mi çalışılmalı, öyleyse ilk hangisinden başlamalı?

Kimya :

Kimya Bilimi
Maddenin Halleri
Kimyasal Etkileşimler
Asit, Baz, Tuz
Karışımlar
Periyodik Tablo

Ancak hiç bir şey bilmeden diğer konulara da çalışamazsınız.

Mesela kovalent bağ bilmeden Kimyasal Etkileşimler çalışamazsınız.

Biyoloji :

Canlıların Temel Bileşenleri
Hücre ve Organelleri
Canlıların Sınıflandırılması
Hücre Bölünmeleri ve Üreme
Kalıtım
Ekosistem Ekolojisi

Biyoloji de hiç bir konuyu bilmeden başka bir konuya çalısabilirsiniz, bu sorun değil.

Fizik :

Madde ve Özellikleri
Kuvvet ve Hareket
Isı
Optik
Elektrik ve Manyetizma
Dalgalar

optik ne zaman çalışılmalı sence fizikte dalgalar ve elektrik kaldı sadece konu olarak

Teşekkür ederim, son olarak bir soru soracağım. Sizce tüm fen aynı anda mi yoksa birini bitirip birine geçme seklinde mi çalışılmalı, öyleyse ilk hangisinden başlamalı?

Önce kimya, sonra biyoloji ve en son fen bitirilmeli tek tek.

Optik ne zaman çalışılmalı sence fizikte dalgalar ve elektrik kaldı sadece konu olarak.

Optik zehir zembere bir konu. Bana kalırsa eğer derece hedefiniz varsa şimdi çalışılmalı.

Ancak çok yüksek bir derece hedefiniz yoksa sınava son 1 ay kala halledilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı