- Makaleler
- 13
Merhaba. 3. öncül nasıl oluyor? Normalde K'nın olduğu bölümde direnç daha düşük çıkacağı için akım da ters orantıdan fazla olup M lambasını hesapladım. N ve M aynı çıktı.
N-P aynı kol ve seri. Aynı akım. O kolun toplam direnci daha fazla çünkü 2 ampul var. Diğer kolda k + ML paraleli var. Şimdi akım az olana kaçarMerhaba. 3. öncül nasıl oluyor? Normalde K'nın olduğu bölümde direnç daha düşük çıkacağı için akım da ters orantıdan fazla olup M lambasını hesapladım. N ve M aynı çıktı.
Eki Görüntüle 2470934
LGS senem korktum hocam sorudan. Elektriğe ilgiliyim.Hocam konuyu ufak bir tekrar yapın hemen anlarsınız ve daha verimli olur benim anlatmamdan.
Hocam N-P kolunda direnç daha fazla olacağı için akım da ters orantıdan daha az olup daha az ışık olmaz mı? Diğer kolda (K+ML) direnç daha az çıkacağı için daha fazla akım geçip daha fazla ışık olmaz mı?N-P aynı kol ve seri. Aynı akım. O kolun toplam direnci daha fazla çünkü 2 ampul var. Diğer kolda k + ML paraleli var. Şimdi akım az olana kaçar
Hocam aslında biraz temelim var, dediğiniz gibi bir baksam çoğu şeyi hatırlayabilirim.Hocam konuyu ufak bir tekrar yapın hemen anlarsınız ve daha verimli olur benim anlatmamdan.
Yani hocam saçma gelebilir ama şimdi N-P serisi gibi bir K - A serisi yapsak, (A = L VE M YERİNE GETİRECEĞİMİZ AMPUL) olsa, o K-A serisi olur. O A ampulu çıkartılıp 2 paralel gelmiş yerine. Şimdi 1 ampulun ışığını bölüşecekler (?) gibi.Hocam N-P kolunda direnç daha fazla olacağı için akım da ters orantıdan daha az olup daha az ışık olmaz mı? Diğer kolda (K+ML) direnç daha az çıkacağı için daha fazla akım geçip daha fazla ışık olmaz mı?
Hocam aslında biraz temelim var, dediğiniz gibi bir baksam çoğu şeyi hatırlayabilirim.
Hocam n-p kolunda direnç daha fazla olacağı için akım da ters orantıdan daha az olup daha az ışık olmaz mı? Diğer kolda (k+ML) direnç daha az çıkacağı için daha fazla akım geçip daha fazla ışık olmaz mı?
Hocam aslında biraz temelim var, dediğiniz gibi bir baksam çoğu şeyi hatırlayabilirim.
Hocam şeyi kaçırdım herhalde. K-LM kolunda LM paralel olmasına rağmen ben direkt koldaki akımı direkt dağıtmışım. Şimdi oturdu. Doğru olunca da M'den geçen akımın I/2 olması gerek. N de 1I oluyor.Yani hocam saçma gelebilir ama şimdi N-P serisi gibi bir K - A serisi yapsak, (A = L VE M YERİNE GETİRECEĞİMİZ AMPUL) olsa, o K-A serisi olur. O A ampulu çıkartılıp 2 paralel gelmiş yerine. Şimdi 1 ampulun ışığını bölüşecekler (?) gibi.
Dediğim mantıkmış.Pile diyelim ki hocam 36v direnclere de 6 diyelim(dirençler özdeş) sonra v= i X r formülünden i bulalım bulunca i değeri 10 olacak şimdi bu i değeri soldan yola çıksın yol ayrımına geldi hop 5 bir yere hop 5 bir yere sonra k dirençten 5 geçti hop tekrar yol ayrımı oldu sana 2.5 2.5 yani mden geçti 2.5'nden geçti 5. umarım anlarsın biraz argo fizik anlattım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.