TYT için Minimum 50 Net Yapmak

C-Note

Hectopat
Katılım
7 Şubat 2018
Mesajlar
250
Çözümler
1
Yer
Batman
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. 2 ay sonra TYT sınavına gireceğim. Öncelikli hedefim TYT'den minimum 270 puan yapmak. Bunun içinde yaklaşık olarak 50 net gerekiyor. Meslek lisesi çıkışlı olduğum için Matematik dersinde çok kötüyümdür ama Türkçe, Coğrafya, Tarih derslerinin çoğunu (Coğrafya birkaç konu hariç) bitirdim. Sınava kadar bayağı bir soru çözeceğim ancak bu derslerden full doğru yaparsam 50 net elde edebiliyorum bu da bayağı zor bir durum. Bunun için de Matematik, Din Kültürü ve Felsefe derslerini çalışmayı düşünüyorum. Sanırım Felsefe ve Din Kültürü konularını 1 ay geçmeden bitiririm ancak Matematikten 10 net yapmam gerekiyor. Matematik dersinde çok basit olan dört işlem sorularını bile üzerinde bayağı durarak yapabiliyorum. Matematik dersinde temelim biraz var. Yani arkadaşlar Matematik dersinden 10 net yapmam için hangi konuları nasıl çalışmalıyım? Çok geç olmadan çalışmak istiyorum. 2 ay gibi bir sürede başarabileceğime inanıyorum ancak bu konuda hiçbir fikrim yok. Matematikten sayılar ve problemler konusuna çalışırsam yapabilir miyim? Sayılar ve problemleri nasıl çalışacağım? Sizden isteğim bana yardımcı olmanız. Arkadaşım bana problemler konularını tek fasikül halinde olan çözümlü sorular göstererek ilerleten bir kaynak önerdi. Sizce onu çözmek bana bir avantaj sağlar mı? Ya da 10 net için ne yapmam gerekir? Matematik dersine nasıl çalışmalıyım gerçekten bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not: Arkadaşlar Felsefe için video ders dinleyeceğim fakat Din Kültürü için video ders bulamadım size zahmet varsa öneriniz linki benimle paylaşabilirsiniz. Matematik için de önerdiğiniz seviyeme uygun hoca varsa paylaşabilirsiniz.
 
Matematik için Antrenmanlarla Matematik serisini önerebilirim. Kendinizi sıkarsanız 2 kitabı da bitirebilirsiniz. Gerçekten işe yarayan bir kaynak.
 
Matematik kitabı olarak antremanlarla matematik kitabını almanı tavsiye ederim. Bence din ve felsefeye çok güvenme 68 gün kaldı fizik dersine bakmanı tavsiye ederim basit konular geçen Şener kolay sorular çıktı. Başarılar :)
 
Ben de yukarıdaki arkadaşlar için Antremanlarla matematiği almanı yanına bir de unutmaman için Aktif Matematiği alamanı öneriyorum.
 
Matematikten çok beklentin yoksa kitap alıp karışık çözmektense üniversite 1. basamaktaki soru skalasına bakıp kendine bir konu belirliyebilirsin.
 
Matematik için Benim Hocam kanalındaki Selim Yüksel'in derslerini izleyebilirsin. Çoğu herkes onu tercih ediyor. Türkçe için Dil bilgisini geliştirmen lazım ki o dil bilgisi sorular eleyici ve senin puanını arttıracak sorular olacaktır (çünkü sayısal odaklı öğrenciler zorluk çekiyor).
 
TYT matematikte problemler konusunu kavrayabilirsen, uzun paragraflı problemleri çözebilecek seviyeye gelebilirsen, 10 net kolaylıkla yaparsın. Problemlerde konu olarak pek bir şey yok, soru çözüp soru çeşitlerini kavramaya çalışmalı ve düşünce altyapını geliştirmelisin.
 
Bende sağlık meslek mezunu biriyim seni gayet iyi anlıyorum. Öncelikle ben yapamam zorlanırım deme matematikten birkaç konu belirle kesin çıkacak mesela üstlü sayilar, sayı problemleri , kesir problemi, rasyonel sayılar... Bunları belirledikten sonra kendine göre bir plan oluştur. Ben de senin gibiydim sözel derslerim daha iyi yapıyordum ama bir yıl yarim yamalak ders çalışarak ilk 100.000e girdim şu anda veterinerlik okuyorum. Başaramayacağın birşey yok yeterki sen iste.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı