TYT için sıfırdan nasıl çalışılır?

Merhaba TYT için sıfırdan nasıl çalışılır? Hedefim 60-70 net civarı, 0'dan temel atarak başlamak istiyorum, önerileriniz nedir?
Youtube'da TYT deki derslerin hepsinin farklı farklı hocalar tarafından yapmış oldukları playlistler var. Örneğin 80 günde TYT matematik anlatıyor biri, diğeri aynı konuları 60 güne sığdırıyor. Her dersten kendi alanında uzman hocaları seç ve videoları izle, detaylıca öğrenmeye çalış. Onun haricinde sadece video izlemekle kendini geliştiremezsin. Her izlediğin konunun üstüne o gün içinde izlemiş olduğun konunun testini çöz ve anlamadıklarının çözüm videolarını kesinlikle izle. Ayrıca bir düzenin olsun bir gün 4 saat diğer gün 2 saat çalışma (sağlık problemin yoksa) kendini düzene oturt başarı mutlaka gelecektir.

Türkçede paragraftan kolayı yok, okuduğunu anlama sadece. Eğer paragrafta yavaşım diyorsan ve paragram sorularından çok kaçıyorsa bir paragraf kitabı al. Noktalama yazım yanlışı falan bilirsen 25-30 civarı netin gelir. Matematik'te problemlere olan kadar kısımı çalış problemler bilinmese de yapılıyor sadece problemler konusunu işlediğinde daha hızlı çözme yollarını öğrenmiş oluyorsun. Geometri için üçgenleri bitir. Matematikten toplam 25 yaparsın. Sosyali çalışmadan aşağı yukarı 10-15 doğru yaparsın. Fen'de en çok soru çıkan yerlere bak özellikte fizikte kolay kısımlardan daha çok çıkıyor. 10 doğru da oradan yaparsın. Toplam 60-70 net eder burası, ancak sınava daha bayağı var bundan daha iyisini yaparsın. Ben 1-2 aylık çalışma ile bu netleri yapıyorum şu anda, ancak bu çalışmanın 1 ayında falan çok yavaş ilerledim ve günde 3 saat oyun oynadım yani düzenli çalışmadım pek. Henüz TYT'deki sayısal konuların %50'sini anca biliyorum. Sosyal ve Türkçeye hiç çalışmadım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı