TYT kimya ve fizik kaynak önerisi

Wosky

Decapat
Daha fazla  
Bu yaz sonunda 11. sınıf olmuş olacağım, 9. ve 10. sınıf matematiği hala kafamda ve sorularını çözebiliyorum bazı sorular dışında fakat kimya ve fizik için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 11. sınıfta TYT kimya ile fiziği bitirmek istiyorum ama kaynak bilgim 0. kaynak öneren abilerime ablalarıma şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu yaz sonunda 11. sınıf olmuş olacağım, 9. ve 10. sınıf matematiği hala kafamda ve sorularını çözebiliyorum bazı sorular dışında fakat kimya ve fizik için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 11. sınıfta TYT kimya ile fiziği bitirmek istiyorum ama kaynak bilgim 0. kaynak öneren abilerime ablalarıma şimdiden teşekkürler.

Kimya açısından meschemy kimya önerebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fizik için de Özcan aykın veya fizikfinito olabilir.

Tavsiyem önce oğuz usta YKS adlı kanaldan kaynak tavsiyelerine bak, önerilen kaynaklardan birer video izle ve hoşuna gidenin kamp kitabını al.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Fizik için karaağaç yayınları bence orta seviye için çok uygun. Hem tasarım olarak diğer bazı kitaplar gibi sade bir tasarımı yok yani ders çalışmaktan sıkılıyorsan hem tek sayfada çok yoğun bir soru sayısı yok hem de öğretici. Karaağaç dışında 345 ve Bilgi Sarmal'da çok güzel. Bu kaynaklar ayrıca AYT içinde çok iyiler bence. Eğer bu kitaplar gerçekten dikkatle çözülürse bence fazlasıyla faydalı olur. Kimya için konu anlatımı manasında TYT için Orbital yayınlarının ODAM serisi çok faydalı olur giriş için. Soru bakımından da yine ODAM föylerinin soruları dışında da yine orbital yayınlarının TYT soru bankası çok faydalı olur. Orbital dışında Miray Yayınlarının föyleride çok faydalı olur ve ayrıca bu söylediğim yayınlarda AYT kimyada çok başarılılar bence. Kolay gelsin şimdiden.

Tavsiyem önce oğuz usta YKS adlı kanaldan kaynak tavsiyelerine bak, önerilen kaynaklardan birer video izle ve hoşuna gidenin kamp kitabını al.

Fizik için karaağaç yayınları bence orta seviye için çok uygun. Hem tasarım olarak diğer bazı kitaplar gibi sade bir tasarımı yok yani ders çalışmaktan sıkılıyorsan hem tek sayfada çok yoğun bir soru sayısı yok hem de öğretici. Karaağaç dışında 345 ve Bilgi Sarmal'da çok güzel. Bu kaynaklar ayrıca AYT içinde çok iyiler bence. Eğer bu kitaplar gerçekten dikkatle çözülürse bence fazlasıyla faydalı olur. Kimya için konu anlatımı manasında TYT için orbital yayınlarının odam serisi çok faydalı olur giriş için. Soru bakımından da yine odam föylerinin soruları dışında da yine orbital yayınlarının TYT soru bankası çok faydalı olur. Orbital dışında miray yayınlarının föyleride çok faydalı olur ve ayrıca bu söylediğim yayınlarda AYT kimyada çok başarılılar bence. Kolay gelsin şimdiden.

Teşekkürler cevap için. Edebiyat için öneribileceğiniz kaynak var mı?

Teşekkürler cevap için. Edebiyat için öneribileceğiniz kaynak var mı?

Edebiyat derken TYT Türkçe ise benim en çok sevdiğim hoca kadir gümüştür.

AYT edebiyatta ise deniz hoca iyi olabilir.

Şu maymunları(Koçluk kanallarından bahsediyorum tüm hocalar değerlidir) önermeyi bırakın artık neredeyse hiçbir faydası olmayan herkese aynı şeyleri öneren ve işi tamamen paraya dökmüş kişilerden başka bir şey değiller.

Konu sahibinin sorusu için:
Fen dersleri için kamp kitabı falan almak gibi saçmalıklara gerek yok özellikle TYT için kesinlikle yok çünkü görebileceğin en ezbere dayalı ve kolay konular bütünü falan olabilir. Videoları izleyip hazır çıkartılmış notlar yerine kendi notlarını çıkartmak ve denemelere gitmeden önce hızlıca onları tekrar etmekten daha iyi yapabileceğin hiçbir şey yok. Daha önce 100 kez anlatmış olduğum hedef net artırma tekniğini de uygularsan MSÜ ve TYT de full çekmiş ayrıca AYT de 39/0 yapmış bir kişi olarak yapabileceğin daha da bir şey olmadığını düşünüyorum.
Hoca önerileri olarak:
Kimya için TYT de önerim yok, AYT de Ferrum; fizik için TYT de Umut Öncül(eski videolarını kullandım yeni müfredat konuları için yine Özcan Aykın), AYT de Özcan Aykın
Kitap önerileri olarak:
Fizik: 3D, BS, ESŞ veya Aydın; Kimya: 3D, Aydın veya Orbital kaynakları hem TYT hem AYT için kullanılabilir

Şu maymunları(Koçluk kanallarından bahsediyorum tüm hocalar değerlidir) önermeyi bırakın artık neredeyse hiçbir faydası olmayan herkese aynı şeyleri öneren ve işi tamamen paraya dökmüş kişilerden başka bir şey değiller.

Konu sahibinin sorusu için:
Fen dersleri için kamp kitabı falan almak gibi saçmalıklara gerek yok özellikle TYT için kesinlikle yok çünkü görebileceğin en ezbere dayalı ve kolay konular bütünü falan olabilir. Videoları izleyip hazır çıkartılmış notlar yerine kendi notlarını çıkartmak ve denemelere gitmeden önce hızlıca onları tekrar etmekten daha iyi yapabileceğin hiçbir şey yok. Daha önce 100 kez anlatmış olduğum hedef net artırma tekniğini de uygularsan MSÜ ve TYT de full çekmiş ayrıca AYT de 39/0 yapmış bir kişi olarak yapabileceğin daha da bir şey olmadığını düşünüyorum.
Hoca önerileri olarak:
Kimya için TYT de önerim yok, AYT de Ferrum; fizik için TYT de Umut Öncül(eski videolarını kullandım yeni müfredat konuları için yine Özcan Aykın), AYT de Özcan Aykın
Kitap önerileri olarak:
Fizik: 3D, BS, ESŞ veya Aydın; Kimya: 3D, Aydın veya Orbital kaynakları hem TYT hem AYT için kullanılabilir

Ben de koçları tavsiye etmiyorum, arkadaş kaynak önerisi istediğinden en çok izlenen hocaların listesini paylaştığı için video attım. Beğendiği hocayı açıp izleyebilsin diye.

Ayrıca siz kendi taktiklerinizle AYT 39/0 yapmış olabilirsiniz fakat başkası yapamayabilir.

Ben de koçları tavsiye etmiyorum, arkadaş kaynak önerisi istediğinden en çok izlenen hocaların listesini paylaştığı için video attım. Beğendiği hocayı açıp izleyebilsin diye.

Ayrıca siz kendi taktiklerinizle AYT 39/0 yapmış olabilirsiniz fakat başkası yapamayabilir.
Koçları tavsiye etmediğiniz için teşekkür ederim ancak bu tarz adamların videosunun bile birilerine yayılması benim açımdan o kişiye sevk etmek olduğu için öyle bir tepki verdim yanlış anlaşılma olduysa özür diliyorum.
Ben bir taktiğin savunucusu değilim taktikler geçicidir ve kişiden kişiye değişir asla kimseye tek yol sunmam ben bir düşünce inanışının savunucusuyum. Bir işi ne kadar hızlı ne kadar emin şekilde bitirip o şeyi ne kadar sıklıkla ve hatalarınızın üzerine giderek tekrar ederseniz o işi en iyi şekilde-sizin öğrenebileceğiniz en iyi şekilde- öğrenirsiniz. Ancak bu öğrenme her zaman kapasiteniz kadardır üzerine çıkmanız imkansızdır. Herkes en iyi öğrendiği şekilde de çalışsa yine de kapasitesi en yüksek olan en yüksek başarıyı gösterecektir. Benim savunduğum bu düşünce inanışıda o işteki seviyenizi kapasitenize olabildiğince yaklaştırmayı hedefliyor. Hayatta da sınavlarda da bu her zaman geçerlidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı